Govecs Elmoto Loop – Ηλεκτρικό πούπουλο

Ένα οικολογικό εργαλείο δουλειάς και απόλαυσης για τα απαγορευμένα στενά της πόλης

  • -
  • -

Η τάση απομάκρυνσης σε οτιδήποτε λειτουργεί και κινείται με θερμικό κινητήρα είναι προ των πυλών, ιδίως για τα ιστορικά κέντρα των πόλεων. Δεν θα αργήσει η στιγμή που και η Αθήνα θα ενταχθεί σε αυτή τη λογική, άλλωστε ο «μεγάλος περίπατος» που πιλοτικά εφαρμόζεται, περιλαμβάνει και την χρήση ηλεκτρικών οχημάτων, ως αποκλειστική. Ιδιαίτερα για τους επαγγελματίες αυτό φαντάζει πρόβλημα, όμως η λύση προκύπτει ηλεκτρικά. Τα επαγγελματικά van διανομών εμπορευμάτων σύντομα θα ανθίσουν όχι μόνο στους καταλόγους των εταιρειών, αλλά και στους δρόμους. Και βέβαια τα ηλεκτρικά scooter θα έχουν την τιμητική τους.

Το Govecs Elmoto Loop είναι ένα από αυτά που θα αρχίζουν να καλοβλέπουν οι επαγγελματίες του κέντρου (και όχι μόνο) στο άμεσο μέλλον. Πρόκειται για μια μικρή ηλεκτρική μοτοσυκλέτα ιδανική για διανομείς και με βάση τις προδιαγραφές του αυτή τη στιγμή είναι το ελαφρύτερο όχημα του είδους. Μόλις 59 κιλά στο σύνολο, καταρρίπτει το μύθο του βάρους που συνοδεύει κάθε τι ηλεκτρικό και υπόσχεται ευκολία και ευελιξία ποδηλάτου. Το γεγονός ότι διατηρεί τον τίτλο του «πούπουλου» δεν το περιορίζει σε ανθεκτικότητα ως προς τη χρήση. Το πλαίσιο και το ψαλίδι δείχνουν αμφότερα την στιβαρότητα της κατασκευής τους, ενώ οι διπλές αναρτήσεις με προφόρτιση ελατηρίου πίσω και ένα τηλεσκοπικό πηρούνι της Marzocchi εμπρός, είναι ο συνδυασμός που προσφέρει διαδρομή 170 mm. Κάτι που συμβάλει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση κακοτεχνιών και δεν απαιτεί συμβιβασμό στην ορμητική χρήση και κακουχία. Η δυνατότητα για παράδειγμα να κουβαλήσει μεγάλο φορτίο, έως 149 kg είναι στο ρεπερτόριό του.

Μπορεί η τελική του ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 45 km/h, συνηθίζεται άλλωστε στα οχήματα αυτής της κατηγορίας, όμως η αμεσότητα επιτάχυνσης που προσφέρει ο ηλεκτροκινητήρας των 2 kW ισχύος, είναι αρκετή για το αρχικό ξεπέταγμα που θα σε βγάλει πλοηγό ανάμεσα σε κινούμενα οχήματα. Ο ηλεκτροκινητήρας είναι ενσωματωμένος στο κέντρο του πίσω τροχού με τη μπαταρία ιόντων λιθίου των 37 Ah, να βρίσκεται κάτω από τη σέλα του αναβάτη που καρπώνεται αντιολισθητικό κάλυμμα της Acerbis.. Αφαιρείται εύκολα και χρειάζεται τέσσερις ώρες για μια πλήρη φόρτιση και 2 ώρες για το 80%, ενώ η συνολική αυτονομία που υπόσχεται είναι τα 80 km.

Το Elmoto Loop φυσικά είναι εντός εποχής και εξοπλισμένο με LED φώτα, θύρα USB, ενώ μπορεί να συνδεθεί μέσω εφαρμογής με το κινητό του αναβάτη. Οδηγείται με δίπλωμα μοτοποδηλάτου, δηλαδή κυλινδρισμού έως 50cm³ ή με ισχύ έως 4 kW για ηλεκτρικό κινητήρα. Μπορεί η λιανική τιμή στα € 4.790 στη Γερμανία να είναι κομματάκι αλμυρή, όμως με εκπτώσεις και τις επιδοτήσεις να τρέχουν πανευρωπαϊκά, η λύση της ηλεκτροκίνησης με δίτροχο τρόπο δείχνει να αποκτά ενδιαφέρον.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...