Honda: Ηλεκτρικό scooter που διπλώνει σε βαλίτσα 19 κιλών! [video]

Το Motocompacto είναι μια πολύ εύχρηστη και ευέλικτη λύση αστικής μετακίνησης που φορτίζει μέσα σε λίγες ώρες και μεταφέρεται εύκολα, παντού.

  • -
  • -

Στην πόλη, οι μετακινήσεις πρέπει να είναι γρήγορες και απλές. Το μποτιλιάρισμα και οι περιορισμένες θέσεις στάθμευσης όμως, προκαλούν μεγάλες καθυστερήσεις, όπως και… νεύρα στους οδηγούς. Τα οχήματα μικροκινητικότητας έρχονται να δώσουν λύσεις, ειδικά αν είναι τόσο λεπτομερώς σχεδιασμένα όσο το Honda Motocompacto. Πρόκειται για ένα μικρό ηλεκτρικό scooter το οποίο διαθέτει σέλα, κάτι όχι τόσο συχνό στην εν λόγω κατηγορία, ενώ διπλώνει μέσα σε μια θήκη που το μεταμορφώνει σε μικρή βαλίτσα βάρους 19 κιλών.

Τι αυτονομία έχει το ηλεκτρικό scooter της Honda;

Η μπαταρία του μικρού δίτροχου φορτίζει μέσα σε 3,5 ώρες από απλή οικιακή πρίζα και προσφέρει 20 χιλιόμετρα αυτονομίας. Την ίδια ώρα, η τελική ταχύτητα του οχήματος ορίζεται στα 25 km/h. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει περίπου… μισό άλογο (0,6 PS) και φτάνει μέχρι την τελική του μέσα σε 7 δευτερόλεπτα. Μάλιστα, μπορεί να αντέξει αναβάτη έως 120 κιλά. Όποιος αναρωτιέται «ποιο το νόημα» ενός τέτοιου οχήματος, η απάντηση είναι ότι πρόκειται για τα λεγόμενα “last mile μεταφορικά μέσα. Αντί να περπατήσει κάποιος μέχρι τον σταθμό του μετρό, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί το σκουτεράκι.

Η απόλυτη λύση αστικής μετακίνησης

To μήκος του scooter δεν ξεπερνάει τα 97 εκατοστά και το μεταξόνιό του, τα 72 εκατοστά. Όταν διπλώνει και γίνεται βαλίτσα, είναι 54 εκατοστά επί 74 εκατοστά, κάτι που σημαίνει ότι χωράει στα περισσότερα πορτμπαγκάζ αυτοκινήτων και μεταφέρεται πολύ εύκολα.

Δείτε ακόμη: Πού θα βρεις νοικιάρικα scooter σήμερα στην Αθήνα;

Οι πρακτικές χειρολαβές που καθιστούν εφικτή τη μεταφορά του scooter σαν βαλίτσα, επιτρέπει στον χρήστη να το έχει παντού μαζί του, από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μέχρι και το γραφείο του, απλοποιώντας σημαντικά τις μετακινήσεις του. Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε αν το Honda Motocompacto θα έρθει στην Ευρώπη. Στις ΗΠΑ όμως, όπου θα διατίθεται από τον Νοέμβρη, κοστίζει 995 δολάρια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...