Yugo: Θα πάρει μπρος μετά από 15 χρόνια ακινησίας; [Video]

Παρ' ότι δεν αποτέλεσε αυτοκίνητο των ονείρων μας, είναι ένα μοντέλο που κατάφερε να πουλήσει σχεδόν 800.000 μονάδες

  • -
  • -

Σε 7 χρόνια διάθεσης στην αγορά των Η.Π.Α., το Zastava Yugo παρήχθη σε 141.651 μονάδες, ενώ παγκοσμίως μαζί με την facelift εκδοχή ονόματι Koral, η οποία κατασκευάστηκε έως και το 2008 το μικρό αυτοκίνητο έφτασε τις 794.428 μονάδες. Το 1984 πωλούνταν στις Η.Π.Α. για μόλις 3.990 δολάρια, με την αγορά των υπόλοιπων μικρών αυτοκινήτων να κυμαίνεται λίγο πάνω από τις 9.000 δολάρια. Μάλιστα το έχουμε δει να πρωταγωνιστεί και σε ταινία με τον Danny DeVito.

Ενώ παλαιότερα έχουμε δει Yugo-τέρατα  1.000 ίππων, τώρα θα δούμε ένα τέρας αντοχής, που διαψεύδει για άλλη μια φορά τα αρνητικά σχόλια περί αξιοπιστίας. Πρόκειται για ένα μοντέλο αμερικάνικων προδιαγραφών του 1988, το οποίο βρισκόταν σε ακινησία τα τελευταία 15 χρόνια σε έρημο της Αριζόνα. Ο τωρινός του ιδιοκτήτης το βρήκε και το αγόρασε για 50 δολάρια.

Αφού το περιποιήθηκε λίγο, φτιάχνοντας τις καλωδιώσεις και αλλάζοντας λάδια, ιμάντα και αντλία καυσίμου, το μόνο που έμενε ήταν να δει αν οι κόποι απέδωσαν και έτσι προσπάθησε να θέσει σε λειτουργία τον κινητήρα των 1,1 λίτρων και απόδοσης 55 ίππων. Τι λέτε; Τα κατάφερε;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...