Λαμπάκι τιμονιού στον πίνακα οργάνων; Τι κάνω αν ανάψει

Είναι προφανές ότι το σύστημα διεύθυνσης έχει πρόβλημα, κάτι που πιθανότατα θα καταλάβετε στην πράξη από την πρώτη στιγμή.

  • -
  • -

Αν στον πίνακα οργάνων ανάψει το λαμπάκι που απεικονίζει ένα μικρό τιμόνι, τότε είναι προφανές ότι το σύστημα διεύθυνσης έχει πρόβλημα. Σε πολλά μοντέλα αντί για τιμόνι, ανάβει κάποια ένδειξη όπως EPS (δείτε το εγχειρίδιο του κατασκευαστή). Συγκεκριμένα, ανάβει όταν ο μηχανισμός υποβοήθησης της υδραυλικής κρεμαγιέρας ή το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου του σε περίπτωση της ηλεκτρικής κρεμαγιέρας έχει πρόβλημα. Συνήθως το τιμόνι σκληραίνει, ο χειρισμός γίνεται πιο δύσκολος και χρειάζεται προσοχή.

 

Τι κάνω αν ανάψει το λαμπάκι τιμονιού;

Μη διακινδυνεύσετε να συνεχίσετε σαν να μη συμβαίνει τίποτε. Το πόσο εύκολα μπορείτε να γυρίζετε το τιμόνι από τέρμα σε τέρμα δεν αρκεί. Μειώστε δραστικά ταχύτητα και σταματήστε το αυτοκίνητο. Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να αρκεί να βγάλετε τον πόλο της μπαταρίας και να περιμένετε λίγα λεπτά, ώστε το όχημα να κάνει reset. Αυτό έχει νόημα να δοκιμαστεί σε μοντέλα με ηλεκτρική ή ηλεκτροϋδραυλική υποβοήθηση.

Δείτε ακόμη: Τα λαμπάκια του αυτοκινήτου σας

Αν υπάρχει η δυνατότητα, μπορείτε να δοκιμάσετε να το κάνετε, αν θεωρείτε πως έχετε την απαραίτητη εξοικείωση. Φυσικά, το πρόβλημα είναι πολύ πιθανό να μη λυθεί. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επισκεφθείτε το συνεργείο, ενώ αν χρειάζεται να οδηγήσετε για πολλά χιλιόμετρα κατά αυτόν τον τρόπο είναι προτιμότερο να καλέσετε την Οδική βοήθεια ώστε να σας μεταφέρει με ασφάλεια. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...