Μπακογιάννης: Προσωρινές οι ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

«Αν δούμε ότι δεν λειτουργούν οι παρεμβάσεις, θα ξηλωθούν οι σημάνσεις», ανέφερε ο Δήμαρχος, λέγοντας ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στα τέλη του καλοκαιριού

  • -
  • -

Απαντήσεις σε όσα του καταλογίζουν για τις επιπτώσεις από τις αλλαγές που έχουν γίνει σε κεντρικούς οδικούς άξονες της πρωτεύουσας, έδωσε ο Κώστας Μπακογιάννης. Ο Δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι οι παρεμβάσεις δοκιμάζονται πιλοτικά, ώστε να εντοπιστούν τυχόν λάθη. «Η πόλη δεν μπορεί να αλλάξει με ένα μαγικό ραβδί», δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Μπακογιάννης υποστήριξε ότι υπάρχει σχετική μελέτη από το ΕΜΠ για τις παρεμβάσεις στο πλαίσιο του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας. «Οι συγκοινωνιολόγοι συμφωνούν ότι αυτό που κάνουμε θα δουλέψει».

Αναφερόμενος στη συμφόρηση που παρατηρείται στην οδό Πανεπιστημίου, ανέφερε ότι από τις παρεμβάσεις εντοπίστηκαν 8 στάσεις λεωφορείων που δεν χρησιμοποιούνται. «Η λογική δεν είναι να την αφήσουμε έτσι, τα χρώματα είναι προσωρινά. Μετά θα κάνουμε ένα ωραίο έργο, ανάπλαση με δέντρα, ώστε να συνδέσουμε την Ομόνοια με το Σύνταγμα», τόνισε.

«Αν δούμε ότι δεν λειτουργούν οι παρεμβάσεις, θα ξηλωθούν οι σημάνσεις που έχουν γίνει», είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων και προσέθεσε ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στα τέλη του καλοκαιριού. «Σήμερα είμαστε σε μία λογική όπου ο απόλυτος βασιλιάς είναι το αυτοκίνητο. Εμείς θέλουμε μία ισορροπία ανάμεσα σε όλους τους χρήστες των δρόμων. Βάσει της μελέτης που έχει γίνει, το 72% των διελεύσεων από το κέντρο είναι υπερτοπικές».

Απαντώντας σε ερώτηση για το υψηλό κόστος προμήθειας για ζαρντινιέρες και παγκάκια, ο Κώστας Μπακογιάννης υποστήριξε ότι πρόκειται για μεταλλικές κατασκευές μεγάλου βάρους ώστε να μην μετατρέπονται σε πολεμοφόδια σε περιπτώσεις επεισοδίων, ενώ έχουν ειδική βαφή ανθεκτική στα γκράφιτι. «Είναι η προίκα της πόλης, μπορούμε να τα μετακινήσουμε. Θα τοποθετηθούν προσωρινά στον Μεγάλο Περίπατο και στην επόμενη φάση των έργων θα μεταφερθούν στις γειτονιές».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...