Η νέα όψη της Βασ. Όλγας (φωτογραφίες)

Κόκκινη λωρίδα για τους πεζούς, κίτρινη για τους ποδηλάτες

  • -
  • -

Το πρώτο Σαββατοκύριακο περπατώντας στη Βασιλίσσης Όλγας πέρασαν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Αθήνας. Ο δρόμος μπροστά από το Ζάππειο είναι ο πρώτος όπου έγιναν οι πιλοτικές παρεμβάσεις, στο πλαίσιο του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας.

Ο δρόμος είναι κλειστός στα ΙΧ, ενώ επιτρέπεται η διέλευση μόνο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα οχήματα ΑμεΑ, έκτακτης ανάγκης, τροφοδοσίας, οργανισμών δικτύων κοινής ωφέλειας, στα ταξί για επιβίβαση και αποβίβαση στους χώρους του Ζαππείου, στα οχήματα προς τους χώρους στάθμευσης και στα ηλεκτροκίνητα οχήματα. Υπενθυμίζεται ότι προς το παρόν δεν επιβάλλονται πρόστιμα, αλλά η Δημοτική Αστυνομία ενημερώνει σχετικά τους οδηγούς

Η φαρδιά κόκκινη λωρίδα απευθύνεται στους πεζούς και η πιο στενή κίτρινη - εκεί όπου περνούν οι γραμμές του τραμ - στους ποδηλάτες. Υπενθυμίζεται ότι το το τραμ έχει διακόψει στο σημείο αυτό τα δρομολόγια του και έτσι οι ποδηλάτες θα μπορούν να προσεγγίζουν τον ποδηλατόδρομο της Πανεπιστημίου

Η προσωρινή αυτή διαδρομή θα υπάρχει μέχρι να τεθεί ξανά σε λειτουργία το τραμ ως το κέντρο της πόλης.

32 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ




Με την παρέμβαση στη Βασ. Όλγας το Ζάππειο ενοποιείται με τον Ναό του Ολυμπίου Διός και η Διονυσίου Αρεοπαγίτου συνδέεται με το Παναθηναϊκό Στάδιο και τον λόφο του Αρδηττού.

Όπως ενημέρωσε ο Δήμος Αθηναίων, από την Βασ. Όλγας συνεχίζουν να περνούν κανονικά σε ξεχωριστές λωρίδες τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα ταξί για επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών στους χώρους του Ζαππείου και στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών, τα οχήματα που κατευθύνονται  προς τους χώρους στάθμευσης του Ζαππείου και του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών. Επίσης τα οχήματα ανθρώπων με αναπηρία, τα ηλεκτροκίνητα μέσα μεταφοράς, τα οχήματα τροφοδοσίας Ζαππείου και Ομίλου Αντισφαίρισης, τα οχήματα έκτακτης ανάγκης και τα οχήματα Οργανισμών Δικτύων Κοινής Ωφέλειας για την εξυπηρέτηση της συγκεκριμένης περιοχής.



Το μήνυμα του Κώστα Μπακογιάννη για τις παρεμβάσεις στην Πανεπιστημίου 

Μέσω ανάρτησης στα social media, ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέθηκε στις αλλαγές που ισχύουν από το πρωί της Κυριακής στην οδό Πανεπιστημίου. "Κάθε αρχή είναι δύσκολη, αλλά ποιος θα μπορούσε σήμερα να φανταστεί αλλιώς την Δ.Αρεοπαγίτου, την Απ.Παύλου ή την Ερμού; Ίσως χρειαστεί λίγη υπομονή στην αρχή, για να φτάσουμε σε μία Αθήνα που δεν θα αποκλείει κανέναν", ανέφερε. 
Όλο το μήνυμα του Κώστα Μπακογιάννη:
"Εδώ και περίπου 35 χρόνια συζητάμε τις αλλαγές στην Πανεπιστημίου. Μας πήρε μια γενιά για να το δοκιμάσουμε, αλλά ήρθε η ώρα να το κάνουμε.
Από σήμερα το πρωί τρεις από τις έξι λωρίδες αποδίδονται στους πεζούς και τους ποδηλάτες σε 7.000τμ ελεύθερου δημόσιου χώρου, που θα ομορφύνουν με παγκάκια και περισσότερες από 250 ζαρντινιέρες με πράσινο.
Δημιουργείται για πρώτη φορά στην Αθήνα μία ασφαλής, υπέροχη ποδηλατική διαδρομή που ενώνει το Σύνταγμα με την Ομόνοια. Και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα κινούνται ανεμπόδιστα και γρήγορα.
Κάθε αρχή είναι δύσκολη, αλλά ποιος θα μπορούσε σήμερα να φανταστεί αλλιώς την Δ.Αρεοπαγίτου, την Απ.Παύλου ή την Ερμού; Ίσως χρειαστεί λίγη υπομονή στην αρχή, για να φτάσουμε σε μία Αθήνα που δεν θα αποκλείει κανέναν. Ανοιχτή για όλους."
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...