Δύο λωρίδες για τα αυτοκίνητα και ποδηλατόδρομος: Τι αλλάζει από το πρωί της Κυριακής στην Πανεπιστημίου

Είναι ο τρίτος δρόμος της Αθήνας στον οποίο γίνονται παρεμβάσεις στο πλαίσιο του Μεγάλου Περιπάτου

  • -
  • -

Μετά τη Βασ. Όλγας και την Ηρώδου Αττικού, όπου οι παρεμβάσεις για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας άρχισαν στις 11 Ιουνίου, έρχεται η σειρά της Πανεπιστημίου. Από τις 6 το πρωί της Κυριακής 14 Ιουνίου 2020 τίθεται σε ισχύ η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου.

Ο Δήμος Αθηναίων εξέδωσε ανακοίνωση για τις αλλαγές στην Οδό Πανεπιστημίου. Δημιουργείται ποδηλατόδρομος μήκους 900 μέτρων, ενώ η κίνηση των ΙΧ επιτρέπεται πλέον σε δύο λωρίδες.

Υπενθυμίζουμε ότι προς το παρόν δεν επιβάλλονται πρόστιμα και στελέχη της δημοτικής αστυνομίας ενημερώνουν τους οδηγούς.

Τι αλλάζει στην οδό Πανεπιστημίου:

Δημιουργείται ένας σύγχρονος και ασφαλής ποδηλατόδρομος, μήκους 900 μέτρων, κατασκευασμένος με υλικά τελευταίας τεχνολογίας και με πλήρη σήμανση σε όλο το μήκος της οδού, που καλύπτει μία από τις υφιστάμενες λωρίδες κυκλοφορίας.

Διαμορφώνεται ένας εντυπωσιακός πεζόδρομος, που καλύπτει δύο από τις υφιστάμενες λωρίδες κυκλοφορίας. Ένας πεζόδρομος μήκους 900 μέτρων και συνολικής έκτασης 7.000 τ.μ. στον οποίο θα τοποθετηθούν παγκάκια, φυτά  και περισσότερες από 250 ζαρντινιέρες.

Δημιουργείται μία λωρίδα αποκλειστικής χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, σε μία από τις υφιστάμενες λωρίδες. Στόχος της οποίας είναι να μειώσει σημαντικά το χρόνο της διαδρομής των Μέσων,  να αυξήσει τον αριθμό των δρομολογίων τους και να μειώσει τον αριθμό των επιβατών ανά δρομολόγιο. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΜΠ, η αύξηση της μέσης ταχύτητας των ΜΜΜ, ξεπερνά το 25% .

Τα ΙΧ οχήματα θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν σε δύο ελεύθερες λωρίδες, απαλλαγμένες από την παράνομη στάθμευση.

Η οδός Πανεπιστημίου, στη νέα μορφή της, αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς συνδετικούς κρίκους στην αλυσίδα του Μεγάλου Περιπάτου αλλά και της μεγάλης ποδηλατικής διαδρομής που δημιουργείται για πρώτη φορά στην Πρωτεύουσα.

Σε όλα τα σημεία που γίνονται παρεμβάσεις για τον Μεγάλο Περίπατο θα υπάρχει Δημοτική Αστυνομία και Τροχαία για να ενημερώνει και να διευκολύνει οδηγούς και πεζούς  με οδηγίες και συστάσεις.

32 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

 

Υπενθυμίζεται ότι όλες οι παρεμβάσεις στις οποίες προχωρά ο Δήμος Αθηναίων για τον Μεγάλο Περίπατο έχουν πιλοτικό χαρακτήρα και γίνονται με σταδιακό τρόπο . Κι αυτό προκειμένου να τεθούν σε μια πραγματική, ζωντανή δημόσια διαβούλευση ώστε το επόμενο διάστημα, όπου χρειαστεί, να υπάρξουν βελτιώσεις  και   να  επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την καθημερινότητα στην πόλη μας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...