Μπορείς να κάνεις και το δικό σου αυτοκίνητο ηλεκτρικό

Μια αντικατάσταση του θερμικού σου κινητήρα με ηλεκτρικό μοτέρ είναι αυτό που χρειάζεσαι για να μπεις στην νέα εποχή

  • -
  • -

 

6.400 λίρες (7.122 ευρώ) κοστίζει το πακέτο της Βρετανικής Swindon Powertrain για να μετατρέψεις το αυτοκίνητο σου σε πλήρως ηλεκτρικό. Το πακέτο περιλαμβάνει το ηλεκτρικό μοτέρ 109 ίππων, κιβώτιο μετάδοσης και διαφορικό. Δεν περιλαμβάνονται όμως οι μπαταρίες, οι οποίες πρέπει να αγοραστούν ξεχωριστά.

Όλα τα κομμάτια που χρειάζονται για την μετατροπή ζυγίζουν 50 κιλά. Η Swindon Powertrain έχοντας ως στόχο την εφαρμογή του κιτ σε όσο το δυνατόν περισσότερα οχήματα, από κλασικά αυτοκίνητα μέχρι επαγγελματικά, ακόμη και γουρούνες, έχει σχεδιάσει πολλαπλά σημεία εφαρμογής για τους μετατροπείς ισχύος και το σύστημα ψύξης. Το πακέτο έρχεται με ανοιχτό διαφορικό αλλά υπάρχει δυνατότητα εγκατάστασης διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης, σύμφωνα με την εταιρία.

Ότι πρέπει αν έχετε κάποιο κλασικό αυτοκίνητο στο γκαράζ σας και θέλετε να το κυκλοφορείτε χωρίς περιορισμούς στο μέλλον, μιας και η χρήση αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Ήδη π.χ. στο κέντρο της Αθήνας δημιουργείτε ο Μεγάλος Περίπατος όπου επιτρέπονται μόνο ηλεκτρικά οχήματα.


 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...