Το Peugeot 308 ανανεώθηκε

Με πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και στοιχεία που κάνουν τη διαφορά

  • -
  • -

Η Peugeot λανσάρει μια ανανεωμένη εκδοχή “2020” του 308. Στο επίκεντρο ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων i-Cockpit και η αναβάθμιση της εικόνας του εσωτερικού, με γυαλιστερές λεπτομέρειες στο ταμπλό. Μια επιπλέον απόχρωση "Vertigo Blue" είναι διαθέσιμη, όπως επίσης και η νέα γενιά κινητήρων εσωτερικής καύσης, ενώ τρία θα είναι τα επίπεδα εξοπλισμού.

Όσον αφορά την εξωτερική σχεδίαση, επιπλέον του νέου χρώματος διαθέσιμες είναι νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών. Στις ανώτερες εκδόσεις υπάρχει διαθέσιμο ένα πακέτο το οποίο ονομάζει “Black” που παρέχει τη δυνατότητα διαμόρφωσης του αυτοκινήτου με μαύρες γυαλιστερές λεπτομέρειες αντί για τα στοιχεία χρωμίου που συνοδεύουν τις βασικές εκδόσεις. Επίσης διαθέσιμες είναι νέες ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών.

Στο εσωτερικό η σχεδίαση ακολουθεί τις σύγχρονες φόρμες που συναντάμε στα 208 και 2008. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει διάσταση 10’’ και διακρίνεται για υψηλή ευκρίνεια και τις δυνατότητες διαμόρφωσης των επιμέρους παραμέτρων από τον οδηγό. Η κεντρική οθόνη έχει τώρα γυαλιστερή επένδυση, όπως τα νέα smartphones, προσφέροντας τη δυνατότητα σύνδεσης Mirrorlink, Android Auto και Apple Carplay.

Το τρισδιάστατο σύστημα πλοήγησης σε συνεργασία με την TomTom παρέχει live πληροφορίες για την κίνηση και δέχεται φωνητικές εντολές. Πλούσιο είναι και το επίπεδο εξοπλισμού βοηθημάτων του οδηγού.

Μεταξύ άλλων διαθέτει Adaptive cruise control with Stop & Go λειτουργία, υποβοήθηση παρκαρίσματος με πίσω κάμερα 180 μοιρών, αυτόματο φρενάρισμα ανάγκης και αποφυγή πιθανής σύγκρουσης, ειδοποίηση, πάνω από τα 65 km/h για διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας, έλεγχο προσοχής οδηγού, ενεργά αυτόματα μεγάλα φώτα, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας και αναγνώριση τυφλού σημείου στο πλάι το αυτοκινήτου και προς τα πίσω.

Η γκάμα των κινητήρων του Peugeot 308 περιλαμβάνει δύο βενζίνης 1.2 PureTech με 110 και 130 ίππους που συνδυάζονται με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ προαιρετικά για την ισχυρότερη έκδοση υπάρχει και αυτόματο 8άρι. Όσον αφορά τους diesel, συναντάμε τον 1.5 BlueHDi με απόδοση 100 και 130 ίππων με χειροκίνητο 6άρι και στα δύο, αλλά και εναλλακτικά αυτόματο 8άρι στο 130άρι. Την γκάμα ολοκληρώνει το 308 GTi με τον τούρμπο 1.600άρη με τους 263 ίππους και τα 340 Nm ροπής.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...