ΔΕΗ: 1.000 σταθμοί φόρτισης μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια

Η επιχείρηση υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τη Fraport που διαχειρίζεται 14 αεροδρόμια, την εφαρμογή για ταξί Beat και την αλυσίδα σουπερμάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος

  • -
  • -
ΔΕΗ: 1.000 σταθμοί φόρτισης μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Την επιτάχυνση των διαδικασιών για δημιουργία δικτύου φορτιστών, ώστε να έχουν ουσία τα κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, ανακοίνωσε η ΔΕΗ. Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης, Γιώργος Στάσσης, στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται η τοποθέτηση – πανελλαδικά – 1.000 σταθμών φόρτισης στα επόμενα 2-3 χρόνια και 10.000 σταθμών φόρτισης μεσοπρόθεσμα.

«Εξετάζουμε στρατηγικές συνεργασίες ώστε η ΔΕΗ να διαδραματίσει πρωτεύοντα και καθοριστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια στην ανάπτυξη του δικτύου φόρτισης που αποτελεί ζωτική συνθήκη για την ευρεία διάδοση των ηλεκτρικών οχημάτων. Στόχος μας να δημιουργήσουμε το μεγαλύτερο δίκτυο σταθμών φόρτισης σε όλη την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Στάσσης, ανακοινώνοντας την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας (MoU) με τη Fraport Greece, τη Beat και την ΑΒ Βασιλόπουλος.

Το GOCAR είχε αποκαλύψει από το Δεκέμβριο του 2019 ότι ο ΔΕΔΔΗΕ έχει στην κατοχή του την μελέτη του Ινστιτούτου Μεταφορών, η οποία περιλαμβάνει διάφορα σενάρια για τον αριθμό των σημείων φόρτισης που πρέπει να αναπτυχθούν σε κάθε δήμο της χώρας.

Η Fraport Greece έχει αναλάβει τη συντήρηση, λειτουργία, διαχείριση, βελτίωση και ανάπτυξη 14 αεροδρομίων στην Ελλάδα, για τα επόμενα 40 χρόνια. Πρόκειται για τα αεροδρόμια Ακτίου, Ζακύνθου, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Κω, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Ρόδου, Σάμου, Σαντορίνης, Σκιάθου και Χανίων.

Σύμφωνα με το MoU, τα δύο μέρη θα διερευνήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας τους στην αναγνώριση των κατάλληλων χώρων στα αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία σημείων φόρτισης και εγκατάστασης ηλεκτρικών φορτιστών για τους επιβάτες και τους επαγγελματίες που σταθμεύουν τα οχήματά τους στους χώρους. Συμφώνησαν, επίσης, να εξετάσουν τις δυνατότητες πιθανών συνεργειών για την ανάπτυξη υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας στο χώρο της ηλεκτροκίνησης, να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προώθηση υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης στους χώρους των αεροδρομίων, που διαχειρίζεται η Fraport Greece, καθώς και να εξετάσουν τις πιθανότητες ενός εμπορικού μοντέλου συνεργασίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

Όσον αφορά τη Beat, το MoU προβλέπει ότι τα δύο μέρη θα διερευνήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας τους στην εγκατάσταση σταθμών φόρτισης σε πιάτσες ταξί, στην ανάπτυξη κοινών προϊόντων και υπηρεσιών φόρτισης για τους οδηγούς ηλεκτρικών ταξί, που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της BEAT, στην αναγνώριση συνεργειών για τη χρήση του δικτύου φόρτισης και των σχετικών προϊόντων από επαγγελματίες οδηγούς ηλεκτρικών ταξί και στην από κοινού αναγνώριση ενεργειών για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στους επαγγελματίες οδηγούς ταξί, που θα επιλέξουν «καθαρά» και φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα.

Το μνημόνιο συνεργασίας της ΔΕΗ με την ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ προβλέπει ότι τα δύο μέρη θα διερευνήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας τους στην αναγνώριση και χωροθέτηση σημείων στο δίκτυο Καταστημάτων της ΑΒ πανελλαδικά, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους πελάτες/οδηγούς για τη στάθμευση και φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων τους, , στην από κοινού αναγνώριση ενεργειών για την προώθηση των υπηρεσιών της ηλεκτροκίνησης στους πελάτες/καταναλωτές που επιθυμούν να οδηγούν ένα «καθαρό» και φιλικό προς το περιβάλλον όχημα, στην αναγνώριση περεταίρω συνεργειών μεταξύ των μερών, που μπορεί να προκύψουν από την υπόψη συνεργασία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...