Αλκοόλ, κινητό και οδήγηση: Η “Παράβαση της εβδομάδας”

Δείτε πόσες παραβάσεις βεβαιώθηκαν στους 24.446 ελέγχους που έγιναν για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος την εβδομάδα 1-7 Ιουνίου

  • -
  • -
Αλκοόλ, κινητό και οδήγηση: Η “Παράβαση της εβδομάδας”

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.

Την προηγούμενη βδομάδα (1 έως 7 Ιουνίου 2020) κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, “δίνοντας προτεραιότητα” στις παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Στο πλαίσιο αυτό, από 960 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη την χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 24.446 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 1.136 σχετικές παραβάσεις σε όλη την επικράτεια. Πιο αναλυτικά, 556 παραβάσεις αφορούσαν τη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και άλλες 580 την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος. Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (224), του Ηρακλείου (82), της Θεσσαλονίκης (66), των Χανίων (58), της Β’ Δωδεκανήσου (42) και του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (36).

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...