Περιβαλλοντικό τέλος και απαγόρευση εισαγωγής μεταχειρισμένων παλαιάς τεχνολογίας

Άμεση απαγόρευση της εισαγωγής μεταχειρισμένων IX οχημάτων Euro 1, Euro 2 και Euro 3, αλλά και περιβαλλοντικό τέλος 4.000 ευρώ για Euro 4 ανακοίνωσε η κυβέρνηση

  • -
  • -

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα φέρει προς ψήφιση νομοσχέδιο, το οποίο και θα απαγορεύει την εισαγωγή παλαιών μεταχειρισμένων ΙΧ οχημάτων, αλλά και την επιβάρυνση με περιβαλλοντικό τέλος όσων πληρούν τις προδιαγραφές Euro 4.

Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η εισαγωγή όσων μεταχειρισμένων ανήκουν στις κατηγορίες Euro 1, Euro 2 και Euro 3, ενώ τα Euro 4 θα επιβαρύνονται με περιβαλλοντικό τέλος της τάξεως των 4.000 ευρώ! Κάτι που σημαίνει πως πλέον θα συμφέρει η εισαγωγή μεταχειρισμένων με εκπομπές ρύπων Euro 5 και Euro 6. Σημειώστε, ότι - σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη - δεν θα υπάρξει διαφοροποίηση όσον αφορά τα τέλη κυκλοφορίας για τα υπάρχοντα συμβατικά οχήματα.

Όσον αφορά το νέο καθεστώς υπολογισμού του τέλους ταξινόμησης (ΤΤ), κάτι που εκκρεμεί εδώ και μήνες, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέφερε ότι θα καθοριστεί σύντομα, με βάση και τα νέα δεδομένα από το νομοσχέδιο για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΙΧ, ΤΑΞΙ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ, ΣΚΟΥΤΕΡ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΑ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...