Κίνητρα και για «καθαρά» εισαγόμενα μεταχειρισμένα

Ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει αυξημένο τέλος ταξινόμησης για τα εισαγόμενα παλαιάς τεχνολογίας

  • -
  • -

Παράλληλα με την προώθηση της ηλεκτροκίνησης ως μέτρο ανανέωσης του στόλου των κυκλοφορούντων οχημάτων στους ελληνικούς δρόμους, η κυβέρνηση εξετάζει την θέσπιση κινήτρων-αντικινήτρων στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ. Η διαμόρφωση του νέου τρόπου υπολογισμού του τέλους ταξινόμησης εκκρεμεί εδώ και μήνες, προκαλώντας σύγχυση τόσο στους εμπόρους όσο και στους καταναλωτές.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών προανήγγειλε κίνητρα για την αγορά «καθαρών» μεταχειρισμένων ΙΧ, χωρίς πάντως να διευκρινίσει αν θα υπάρξουν και αντικίνητρα για τα παλαιότερης τεχνολογίας.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, ο Κώστας Καραμανλής ανέφερε επίσης ότι θα υπάρξουν κίνητρα και  για την ανανέωση του στόλου των φορτηγών. Επισήμανε πάντως ότι «θα χρειαστεί και ένας ειλικρινής διάλογος με όλους τους φορείς».

Όσον αφορά τα ταξί, είπε ότι ενώ οι περισσότεροι οδηγοί έχουν αγκαλιάσει την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση, τα συνδικαλιστικά τους όργανα αντιμετωπίζουν το θέμα με σκεπτικισμό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...