ΣΟΚ στην Ισπανία: Η Nissan κλείνει το εργοστάσιο στη Βαρκελώνη

Η απόφαση αποτελεί μέρος του πλάνου αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της μάρκας στην Ευρώπη

  • -
  • -

Την απόφασή της να διακόψει κάθε δραστηριότητα στο εργοστάσιό της που βρίσκεται στη Zona Franca της Βαρκελώνης, ανακοίνωσε την Πέμπτη 28 Μαΐου η Nissan. Το λουκέτο στο εργοστάσιο, όπως και σε δύο μικρότερα στην ευρύτερη περιοχή, έχει προγραμματιστεί για το Δεκέμβριο του 2020. Περισσότερα από 3.000 άτομα απασχολούνται στα τρία εργοστάσια.

«Η Ευρώπη παραμένει σημαντική περιοχή για τη Nissan. Η πρόταση για το κλείσιμο του εργοστασίου στη Βαρκελώνη είναι αποτέλεσμα μίας μεγάλης μελέτης για τον περιορισμό της πλεονάζουσας παραγωγής οχημάτων και για τη βελτίωση της συνολικής ανταγωνιστικότητας», δήλωσε ο Πρόεδρος και CEO της Nissan, Makoto Uchida.

Ισπανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η κυβέρνηση της Ισπανίας και οι τοπικές αρχές είχαν ζητήσει από τη Nissan επενδύσεις για να εκσυγχρονίσει τις εγκαταστάσεις και επίσης να μεταφέρει τη γραμμή παραγωγής ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, προκειμένου το εργοστάσιο να γίνει και πάλι βιώσιμο. Από την πλευρά της, η Nissan υποστηρίζει ότι εξέτασε κάθε πιθανότητα, όμως δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική.

Με το άκουσμα της είδησης, εκατοντάδες εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Nissan βγήκαν στους γύρω δρόμους για να διαμαρτυρηθούν, φωνάζοντας συνθήματα και καίγοντας ελαστικά. Εκτιμάται ότι από το «λουκέτο» θα επηρεαστούν 15.000-25.000 εργαζόμενοι, στην ευρύτερη περιοχή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...