Νίκη για την Καρδίτσα στο θεσμό Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Διάκριση και για το Ρέθυμνο που ήταν φιναλίστ στην κατηγορία των μεγάλων ευρωπαϊκών δήμων

  • -
  • -

Μία νέα, σημαντική, διάκριση για την πόλη της Καρδίτσας ήρθε με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του θεσμού Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019. Η θεσσαλική πόλη κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία των μικρών δήμων, «εντυπωσιάζοντας τους κριτές με τη χρήση ανανεώσιμων υλικών και τη σύναψη συνεργασιών για την υποστήριξη της βιώσιμης κινητικότητας».

«Θεωρώ ότι με την κατάκτηση του πρώτου βραβείου πετυχαίνουμε να κάνουμε την πόλη μας και τον Δήμο μας περισσότερο εξωστρεφή και να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα του στην Ευρώπη. Πρέπει να υπογραμμίσω πως το βραβείο αντικατοπτρίζει την εικόνα που έχουν οι άλλοι για εμάς και αυτή η εικόνα είναι καλή, τόσο καλή που μας έδωσε το πρώτο βραβείο. Επίσης σημαίνει ότι δημιουργούνται περισσότερες ευκαιρίες για περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας ζωής στον τόπο μας. Θέλω μέσα από την καρδιά μου να συγχαρώ τους συνεργάτες μου, αιρετούς και υπαλλήλους, που έφεραν αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας κινητικότητας. Θεωρώ πραγματικά ότι πέτυχαν κάτι σπουδαίο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος.


Σημαντική ήταν η διάκριση και για το Ρέθυμνο, το οποίο ήταν φιναλίστ στην  κατηγορία των πιο μεγάλων πόλεων, πίσω από το Krusevac της Σερβίας.

«Δεν είναι μικρό πράγμα το επίτευγμα της Καρδίτσας και του Ρεθύμνου σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσον αφορά στις πρωτοβουλίες τους για το ασφαλές περπάτημα και την ασφαλή ποδηλασία. Είμαι βέβαιος ότι και άλλοι ελληνικοί δήμοι θα ακολουθήσουν. Συγχαίρω την Καρδίτσα για την πρωτιά της, αλλά και το Ρέθυμνο, την πόλη της καταγωγής μου, για την ευρωπαϊκή διάκριση, με την προσθήκη ότι αναγνωρίζεται πλέον ως μεγάλη πόλη», ανέφερε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΙ 6 ΜΕΓΑΛΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ, ΜΗΚΟΥΣ 90 ΧΛΜ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...