Νομοσχέδιο για την επιτάχυνση των δημοσίων έργων

Το 2023 αναμένεται να ολοκληρωθεί η Πατρών-Πύργου

  • -
  • -

Τα μεγάλα δημόσια έργα αναμένεται να λειτουργήσουν ως μοχλός ανάπτυξης στην μετά τον κορονοϊό εποχή και προς αυτή την κατεύθυνση το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σχεδιάζει την αλλαγή του νόμου για τα δημόσια έργα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση προχωρά στην αλλαγή νόμου για τα δημόσια έργα (4412 του 2016). «Προσπαθούμε να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες, ώστε να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην προκήρυξη νέων έργων. Τα δημόσια έργα χρειάζονται χρόνο και εμείς προσπαθούμε να συντμήσουμε τους χρόνους», είπε ο κ. Καραγιάννης.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Γ.Γ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΟ GOCAR ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Ειδικότερα για τον άξονα Πατρών-Πύργου, είπε πως η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε μία λύση με την οποία, εφόσον και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δώσει γρήγορα τις εγκρίσεις, θα ολοκληρώσει το έργο μέχρι το 2023, που είναι και ο συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσής του.
Όσον αφορά τον κοινό πομποδέκτη για τα διόδια σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών υποστήριξε ότι η εφαρμογή του αναμένεται να αρχίσει το φθινόπωρο.


[Πηγή: ΕΡΤ]

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...