Τι ισχύει με τα διαχωριστικά στα ταξί;

Δείτε τι λέει η απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών

  • -
  • -

Με απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, δίνεται η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ταξί να τοποθετούν διαχωριστικό ανάμεσα στις εμπρός και τις πίσω θέσεις του οχήματος, ως μέτρο προστασίας από τη μετάδοση του κορονοϊού.

Η σχετική απόφαση δεν καθορίζει το υλικό (πλεξιγκλάς ή νάιλον), όμως τονίζεται ότι ο ιδιοκτήτης ή ο οδηγός του ταξί θα πρέπει να εξασφαλίζει την ασφάλεια και την άνεση των επιβατών. Επίσης αναφέρεται ότι η τοποθέτηση είναι προαιρετική και προσωρινή.

Αρκετοί οδηγοί ταξί αντιδρούν, υποστηρίζοντας ότι χωρίς να έχουν εκδοθεί προδιαγραφές για το διαχωριστικό, τίθεται θέμα ασφαλείας με τις ευθύνες να βαραίνουν τους ίδιους. Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι επιβάτες ταξί πρέπει να φορούν ζώνη ασφαλείας.

Αναλυτικά η απόφαση του Υφυπουργού:

Τοποθέτηση διαχωριστικού, σε προαιρετική βάση, σε Επιβατηγά Δημόσιας Χρήσης αυτοκίνητα για την προστασία επιβατών και οδηγού έναντι του COVID-19 (κορωνοϊού).

1. Με σκοπό την προστασία των επιβατών και του οδηγού των Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) οχημάτων έναντι του κορωνοϊού COVID-19, επιτρέπεται, σε προαιρετική και προσωρινή βάση, η τοποθέτηση διαχωριστικού προστασίας στα ανωτέρω οχήματα, για την περαιτέρω εξασφάλιση των επιβαινόντων και την αποφυγή της διασποράς και διάδοσης του COVID-19.

2. Το διαχωριστικό θα τοποθετείται κατά τρόπο που θα διαχωρίζει τη σειρά καθισμάτων οδηγού - συνοδηγού από τους λοιπούς επιβαίνοντες στο όχημα, θα είναι διαφανές, άχρωμο, ασφαλώς στερεωμένο και δεν θα επηρεάζεται η ορατότητα των επιβαινόντων.

3. Σε κάθε περίπτωση θα εξασφαλίζεται, με ευθύνη του ιδιοκτήτη ή εκμεταλλευτή του Ε.Δ.Χ. οχήματος, η ασφάλεια και η άνεση των επιβατών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...