Η Περιφέρεια Αττικής στέλνει το δίπλωμα οδήγησης στο σπίτι

Το νέο σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 11 Μαΐου - Τι χρειάζεται να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι

  • -
  • -
Η Περιφέρεια Αττικής στέλνει το δίπλωμα οδήγησης στο σπίτι

Τη δυνατότητα ταχυδρομικής αποστολής των διπλωμάτων οδήγησης στις οικίες των ενδιαφερομένων, θα εφαρμόσει η Περιφέρεια Αττικής. Πέρα από την εξυπηρέτηση των πολιτών, στόχος είναι να περιοριστούν τα φαινόμενα συγχρωτισμού στις αρμόδιες υπηρεσίες, στο πλαίσιο περιορισμού μετάδοσης του κορονοϊού. Το νέο σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 11 Μαΐου.

Η πρωτοβουλία αποτελεί συνέχεια της πρότασης του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργου Πατούλη, για την καθιέρωση της ψηφιακής προσωρινής άδειας οδήγησης που υιοθέτησε η κυβέρνηση (νόμος 4663/2020) και υλοποιείται ήδη μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας gov.gr, καθώς και της έκδοσης σχεδόν 100.000 αδειών οδήγησης που εκκρεμούσαν από το έτος 2018.

Τη δράση έχουν αναλάβει να συντονίσουν και να υλοποιήσουν ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Β. Γιαννακόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής Μεταφορών και Επικοινωνιών Η. Δόλγυρας.

«Οι πολίτες με ένα τηλεφώνημα θα λαμβάνουν το δίπλωμα οδήγησης στο σπίτι τους.  Τα αυτονόητα δεκαετιών σε προηγμένες χώρες της Ευρώπης και όλου του κόσμου, επιτέλους γίνονται πράξη και στην Ελλάδα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Πώς και πότε ξεκινάει η εφαρμογή του νέου συστήματος

Το νέο σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή από την ερχόμενη Δευτέρα  11/05/2020. Οι ενδιαφερόμενοι αφού επικοινωνήσουν  με τις οικείες Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών ανά Περιφερειακή Ενότητα και θα δηλώνουν ή θα επικαιροποιούν την ταχυδρομική τους διεύθυνση.

Στη συνέχεια με συστημένη αποστολή και χωρίς καμία επιβάρυνση θα λαμβάνουν την άδεια οδήγησης, είτε πρόκειται για νέα, είτε για ανανέωση ή επέκταση παλαιάς.

Σε περίπτωση που οι πολίτες επιθυμούν να παραλάβουν το δίπλωμα οδήγησης οι ίδιοι ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος από την υπηρεσία αυτό θα γίνεται μόνο με συνεννόηση (ραντεβού) προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Οι πολίτες, ανάλογα με την Περιφερειακή ενότητα που διαμένουν μπορούν να επικοινωνούν στα ακόλουθα τηλέφωνα:

Κεντρικός Τομέας Αθηνών (Χολαργός): 2131600612

Βόρειος Τομέας Αθηνών (Μαρούσι): 2132100557

Νότιος Τομέας Αθηνών (Άλιμος): 2132101561

Δυτικός Τομέας Αθηνών (Περιστέρι): 2132100340

Ανατολική Αττική (Σταυρός Αγίας Παρασκευής):  2132122622

Δυτική Αττική (Ελευσίνα): 2131600964

Πειραιώς και Νήσων (Πειραιάς): 2131603125

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...