"Απόβαση" της κινεζικής BYD στην Ευρώπη

Η αρχή θα γίνει με ένα ηλεκτρικό compact SUV στη Νορβηγία

  • -
  • -

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία βγήκε νωρίτερα από την καραντίνα που επιβλήθηκε λόγω του κορονοϊού και άρχισε να… βηματίζει προς τη νέα κανονικότητα. Μέσα στο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί, η κινεζική BYD προσπαθεί να ενδυναμώσει την παρουσία της στην Ευρώπη, η οποία μέχρι σήμερα περιοριζόταν στα ηλεκτρικά λεωφορεία.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τη στρατηγική της για τη Γηραιά Ήπειρο, η οποία περιλαμβάνει το λανσάρισμα επιβατικών αλλά και επαγγελματικών οχημάτων. Η αρχή θα γίνει με το δεύτερης γενιάς Tang, ένα 100% ηλεκτρικό compact SUV, στην αγορά της Νορβηγίας. Η χώρα δεν επελέγη τυχαία, καθώς οι κάτοικοί της διαθέτουν κουλτούρα ηλεκτροκίνησης. Θα διατίθενται επίσης ένα βαν, φορτηγά 7,5 και 19 τόνων, καθώς και άλλα επαγγελματικά οχήματα, όλα αμιγώς ηλεκτρικά.

O ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ BYD ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟ GOCAR ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Το ηλεκτρικό BYD Tang EV600 είναι τετρακίνητο και έχει αυτονομία 520 km στον κύκλο δοκιμών NEDC. Η τιμή του στη Νορβηγία αναμένεται να γίνει γνωστή τους επόμενους μήνες. Ανάλογα με την αποδοχή του από το κοινό της χώρας, η BYD θα εξετάσει πότε σε και ποιες χώρες θα το διαθέσει από το 2021 και μετά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...