Αντιπρόεδρος BYD Europe στο GOCAR: Η Ελλάδα θα αναγκαστεί να υιοθετήσει την ηλεκτροκίνηση

Ο αντιπρόεδρος της μεγαλύτερης κινεζικής εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων μας γνωστοποιεί τα σχέδιά της για την Ελλάδα

  • -
  • -

«Η Ελλάδα ενδεχομένως να αποτελέσει την υπ’ αριθμόν 14 ευρωπαϊκή χώρα στην οποία θα κυκλοφορούν τα λεωφορεία μας», ανέφερε μιλώντας αποκλειστικά στο GOCAR ο Αντιπρόεδρος της BYD Europe, Javier Contijoch, στο πλαίσιο της παρθενικής παρουσίασης του ηλεκτρικού λεωφορείου BYD επί ελληνικού εδάφους. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο από την εταιρεία «Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ».

H ηλεκτροκίνηση προελαύνει σε κάθε μήκος και πλάτος της Ευρώπης και η Ελλάδα, όπως αναγνώρισε και ο κ. Contijoch, θα αναγκαστεί να την υιοθετήσει, μιας και υπόκειται σε αυστηρές δεσμεύσεις, όπως αυτές που απορρέουν από τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

Βέβαια, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της BYD, Javier Contijoch,η διαδικασία εμπλουτισμού του ελληνικού στόλου αστικών λεωφορείων με ηλεκτροκίνητα και δη αυτών της BYD βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο. Αυτό διότι, όπως ανέφερε, καθώς προτού διενεργηθούν συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς για την εξαγορά κάποιων μονάδων πρέπει να προηγηθεί η απαραίτητη γνωριμία με το προϊόν, καθώς και με την εταιρεία BYD, κάτι το οποίο ήταν, άλλωστε, και ο σκοπός της  παρουσίασης.

Η συνέντευξη αναλυτικά:

Θα δούμε τα λεωφορεία BYD να προστίθενται στον ελληνικό στόλο των αστικών συγκοινωνιών;

Ελπίζουμε πως θα δείτε πολλά λεωφορεία BYD τόσο στην Ελλάδα και την Αθήνα όσο και στις υπόλοιπες χώρες και πόλεις. Γι’ αυτό είμαστε και εμείς εδώ, προκειμένου να τα παρουσιάσουμε.

Έχετε προχωρήσεις σε κάποιες συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς της χώρας;

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα ήταν να φέρουμε και να παρουσιάσουμε τα λεωφορεία στην Ελλάδα και στις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις λεωφορείων, καθώς και στους αξιωματούχους της χώρας που βρέθηκαν στη σημερινή εκδήλωση. Γνωρίστηκαν με τα προϊόντα μας, καθώς και με τη δομή της εταιρείας μας. Από εδώ και στο εξής πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και να καταστήσουμε τα λεωφορεία διαθέσιμα στην Ελλάδα. Πιστεύουμε πως θα τύχουν ευρείας αποδοχής. Ευχόμαστε να δούμε τα λεωφορεία μας στην Αθήνα.

Από την εμπειρία σας, μπορεί η Ελλάδα να μετατραπεί σε μια «πράσινη» χώρα;

Η Αθήνα αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική ευρωπαϊκή πόλη που βρίσκεται στους κόλπους της ΕΕ και διέπεται από τις δεσμεύσεις της. Σύσσωμη η ΕΕ στρέφεται στην προστασία του περιβάλλοντος, κάτι το οποίο θα επιτευχθεί μέσω του μετριασμού των ρυπογόνων ουσιών. Η περίπτωση της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης δεν διαφέρει σε κάτι με των άλλων ευρωπαϊκών πόλεων, όπως είναι, για παράδειγμα, οι Βρυξέλλες και το Άμστερνταμ. Όλες οι ευρωπαϊκές πόλεις χαρακτηρίζονται από την ίδια ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ποιο είναι το όραμα της BYD;

Αυτή τη στιγμή δραστηριοποιούμαστε σε 13 ευρωπαϊκές χώρες και συνεχώς επεκτεινόμαστε. Η Ελλάδα ενδεχομένως να αποτελέσει την υπ’ αριθμόν 14 χώρα που θα δούμε τα λεωφορεία BYD. Σκοπός μας είναι να επεκταθούμε σε όλη την Ευρώπη και επομένως έχουμε μπροστά μας... πολλή δουλειά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...