Έτσι θα εκτυπώσετε την προσωρινή άδεια οδήγησης

Έχει διάρκεια ισχύος 4 μηνών και αφορά όσους έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τις πρακτικές εξετάσεις

  • -
  • -

Την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για την εκτύπωση της προσωρινής άδειας οδήγησης για όσους έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τις πρακτικές εξετάσεις, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Η προσωρινή άδεια οδήγησης έχει ισχύ 4 μηνών.

Οι νέοι οδηγοί θα μπορούν να την παραλάβουν ψηφιακά μέσω του gov.gr και να την εκτυπώσουν σε μορφή pdf, ώστε να την έχουν μαζί τους στο όχημα. Στόχος είναι να περιοριστεί η πολύμηνη αναμονή για την έκδοση του διπλώματος οδήγησης και να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις σχολές οδήγησης και στις περιφερειακές υπηρεσίες μεταφορών.

Πώς θα την εκτυπώσετε

Οι επιτυχόντες οδηγοί, εισερχόμενοι στην κατηγορία “Πολίτες και Καθημερινότητα” και ακολούθως στην υποκατηγορία “Μετακινήσεις” του gov.gr, θα ταυτοποιούνται με τους κωδικούς Taxisnet και θα παραλαμβάνουν το ψηφιακό αρχείο (pdf) με την προσωρινή άδεια οδήγησης από την πλατφόρμα drivers.services.gov.gr.

Πώς θα γίνεται ο έλεγχος από την Τροχαία

Σε ενδεχόμενο έλεγχο, η εγκυρότητα της προσωρινής άδειας θα βεβαιώνεται, είτε μέσω υπερσυνδέσμου (link), είτε μέσω QR code, είτε μέσω κωδικού, που θα φέρει το έγγραφο. Επισημαίνεται ότι όποιος καταλαμβάνεται να κατέχει πλαστή ή παραποιημένη προσωρινή άδεια οδήγησης ή να κάνει χρήση αυτής τιμωρείται με τις ποινές του άρθρου 216 του Ποινικού Κώδικα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...