Μία συλλογή 240 αυτοκινήτων στο… «σφυρί»!

Οι οίκος RM Sotheby’s ετοιμάζει δημοπρασία με 240 αυτοκίνητα, ενός και μοναδικού συλλέκτη!

  • -
  • -

Μία μοναδική συλλογή 240 αυτοκινήτων, η οποία ανήκει στον επιχειρηματία Najeeb Khan θα δημοπρατηθεί στα τέλη του χρόνου από τον οίκο RM Sotheby’s. Προφανώς, αυτό δεν γίνεται με τη θέληση του, αφού η εταιρεία που του άνηκε πτώχευσε, ενώ ο ίδιος κατηγορήθηκε για κατάχρηση. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, η συλλογή των 240 αυτοκινήτων θα δημοπρατηθεί και τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για να αποπληρωθούν τα χρέη του.

Η λίστα των αυτοκινήτων είναι τεράστια και πληθωρική. Περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα! Τα πλέον εντυπωσιακά μοντέλα, που αναμένεται να συγκεντρώσουν και τα μεγαλύτερα ποσά, είναι μία Auburn Eight Supercharged Speedster του 1935, μία Alfa Romeo Giulietta Sprint Bertone του 1961 και ένα Auto Union 1000 S Coupe του ‘63. Και δεν είναι τα μόνα… Στη σχετική και μακροσκελή λίστα, συναντάμε ακόμα μία Cadillac Eldorado Biarritz του ’59,  μία Citroën DS21 Décapotable by Chapron του ’66, αλλά και αμερικάνικα μοντέλα όπως ένα Dodge Brothers H44 Tow Truck του ’33, ένα Facel Vega HK500 Sport Coupe του ’61, όπως και ένα σύγχρονο Dodge Challenger SRT Demon του 2018.

Βέβαια, από τη συλλογή δεν λείπουν και μία σειρά από Ferrari, όπως η 225S Berlinetta του ’52, μία Dino 246 GT του ’72, έως και η νεότερη 488 Spider. Εντύπωση προκαλεί ο μεγάλος αριθμός των Fiat που είχε ο Khan στην κατοχή του, τα οποία ξεκινούν από το 8V Supersonic του ’53 και καταλήγουν σε ένα 500 Abarth του 2012. Μερικά ακόμα μοντέλα που αναμένεται να πωληθούν σε υψηλές τιμές είναι μία XJ220, αλλά και μία σπάνια Alfa Romeo TZ3 Stradale Zagato του 2010.

Ανάμεσα στα 240 αυτοκίνητα, η περιουσία του επιχειρηματία που βγαίνει στο σφυρί περιλαμβάνει επιπλέον 30 μοτοσικλέτες και αρκετά σκάφη. Η δημοπρασία ήταν προγραμματισμένη για τον Μάιο, αλλά με δεδομένη την πανδημία του κορονοϊού που πλήττει τον πλανήτη, μετατέθηκε για τον Οκτώβριο.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...