Ποιο είναι το πρώτο σε πωλήσεις sports coupe;

Έσπασε… τα ταμία για μια ακόμα χρονιά, την πέμπτη στη σειρά!

  • -
  • -

Η Ford Mustang έκλεισε τα 56 χρόνιας ζωής και ως δώρο από τους φίλους της πήρε την πρώτη θέση παγκοσμίως στις πωλήσεις των sport coupe μοντέλων, ενώ αποτελεί και το δημοφιλέστερο σπορ αυτοκίνητο του 2019. Γεγονός που μόνο ως τυχαίο δεν μπορεί να θεωρείται, αφού συμβαίνει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, από το 2015 που έγινε εξαγωγή σε 146 χώρες και κυκλοφόρησε επίσημα πλέον και στην Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα από τον Δεκέμβριο του 2015 μέχρι και σήμερα έχουν πωληθεί 633.000 Mustang, ενώ μόνο πέρυσι 102.090 αυτοκίνητα, βρήκαν νέο ιδιοκτήτη που της χάρισαν το στέμμα του πρώτου σε πωλήσεις μοντέλου στην κατηγορία του παγκοσμίως για το 2019.

Σύμφωνα λοιπόν με στοιχεία της HIS Markit που προσδιορίζει ως Sports coupe τις εκδόσεις με δύο πόρτες, κλειστές αλλά και τις cabrio, το 2019 οι πωλήσεις στη Γερμανία σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά ανέβηκαν κατά 33%, ενώ στην Πολωνία το ποσοστό αυτό έφτασε το 50%, ενώ στη Γαλλία επίσης σχεδόν διπλασιάστηκαν.

Γενικότερα, η Ford πούλησε 9.900 Mustang στην Ευρώπη μέσα στο 2019, που αναλογεί σε αύξηση 3% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...