Μία εκ των σπανιότερων Lancia Aurelia

Χαμένη για δεκαετίες στην Αμερική, η Lancia Aurelia του Giovani Bracco βρήκε το δρόμο για την Ευρώπη και την πλήρη… «ανάσταση» της

  • -
  • -

Κι όμως! Για αρκετούς θεωρείται μία από τις πιο σπάνιες και διάσημες Lancia! Η αγωνιστική Aurelia B20GT ανακατασκεύασε ο σπεσιαλίστας του είδους Thornley Kehlman, όλοι πίστευαν ότι χαθεί. Πρόκειται για μία μοναδική έκδοση, που διέθετε χαμηλωμένη οροφή με στόχο τη βελτίωση της αεροδυναμικής και άνηκε στον Giovanni Bracco. Ο εύπορος Ιταλός ιδιώτης, ο οποίος και είχε στενές σχέσεις με τον Gianni Lancia, αμέσως μόλις την αγόρασε το 1951 ξεκίνησε να συμμετέχει σε αγώνες. Σε διάστημα τριών μηνών κατάφερε να τερματίσει 2ος στο Mille Miglia, 1ος στην κατηγορία του στο Le Mans, ενώ αργότερα μέσα στη χρονιά κέρδισε και τον 6ωρο αγώνα αντοχής στην Pescara. Αργότερα, η Aurelia βρέθηκε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, με τον Bracco να συμμετέχει στο Πρωτάθλημα Carrera Panamericana.
Τον επόμενο χρόνο κατέληξε στα χέρια ενός Μεξικανού αρχιτέκτονα, ο οποίος και έλαβε μέρος σε έναν αγώνα 2.000 μιλίων στο Μεξικό. Από εκείνο το σημείο και έπειτα τα ίχνη της B20 GT χάθηκαν…

Μέχρι που αρκετές δεκαετίες αργότερα βρέθηκε στις ΗΠΑ και επέστρεψε στην Ευρώπη. Αρχικά, έπρεπε να ελεγχθεί αν όντως είναι η συγκεκριμένη σπάνια Lancia. Και όλα τα στοιχεία έδειχναν ότι πρόκειται για το αυτοκίνητο του Bracco, το ίδιο με το οποίο πρωταγωνίστησε στην ευρωπαϊκή σκηνή των αγώνων το 1951.
Ο σημερινός κάτοχος της, ήρθε σε επικοινωνία με τον οίκο Kelham, ζητώντας να ανακατασκευάσει το αυτοκίνητο στην ίδια κατάσταση στην οποία βρισκόταν όταν αγωνιζόταν το ’51 στο Πρωτάθλημα Panamericana.

Για τους μηχανικούς του Kehlam δεν ήταν εύκολο, αφού έπρεπε να μάθουν όσα περισσότερα μπορούν για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Αρκετά μέρη δεν ήταν αυθεντικά, όπως το πίσω παράθυρο και το ντεπόζιτο της βενζίνης, ενώ ήταν φανερό ότι το πίσω μέρος είχε υποστεί σημαντικές αλλαγές στην Αμερική.
Έτσι, η ουρά κόπηκε και ουσιαστικά σχεδιάστηκε από την αρχή σύμφωνα με τα αρχικά πρότυπα. Μάλιστα, το πράσινο φως στο τελικό σχέδιο έδωσαν ειδικευμένοι τεχνικοί της Lancia.  

Η ομάδα του Kehlam εργάστηκε τρία χρόνια και περισσότερες από 4.000 ώρες για να ολοκληρώσει την ανακατασκευή της Aurelia. Μάλιστα, αυτό οδήγησε τον Thornley Kehlam να κατασκευάσει εννιά Aurelia στο ίδιο με την B20GT στυλ, αλλά με σύγχρονα μηχανικά μέρη, όπως έναν κινητήρα από Flaminia, δισκόφρενα και νεότερης τεχνολογίας ανάρτηση.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...