Ποιες εταιρίες σχεδιάζουν να ανοίξουν τα εργοστάσιά τους μέσα στον Απρίλιο

Με λιγότερες βάρδιες και τηρώντας το πρωτόκολλο απόστασης του ενός εργαζομένου από τον άλλο

  • -
  • -

Μέσα στον Μάρτιο σχεδόν όλα τα εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων και κινητήρων στην Ευρώπη ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με αποτέλεσμα πάνω από 1 εκατ. εργαζόμενοι να βρίσκονται προσωρινά άνεργοι. Δειλά-δειλά, κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες άνοιξαν ή πρόκειται να ανοίξουν εντός του Απριλίου ορισμένες από τις μονάδες παραγωγής τους.

Σύμφωνα με τους Financial Times, AudiToyota, Renault, Hyundai, Volkswagen και Volvo συγκαταλέγονται σε αυτή τη λίστα. Η Toyota προγραμματίζει να θέσει και πάλι σε λειτουργία το εργοστάσιό της στη Γαλλία στις 22 Απριλίου και μία ημέρα μετά αυτό στην Πολωνία. Βέβαια η ημερήσια παραγωγή θα είναι σημαντικά μειωμένη, όπως και το προσωπικό που θα βρίσκεται στα εργοστάσια.

Στην Ουγγαρία άρχισε ξανά η παραγωγή κινητήρων στο εργοστάσιο της Audi, όπως και στην Τσεχία σε αυτό της Hyundai, αλλά και στην Πορτογαλία στο εργοστάσιο της Renault. Στα πλάνα της Volvo είναι η επανέναρξη λειτουργίας του εργοστασίου της στη Σουηδία την επόμενη εβδομάδα.

Σε όλα τα εργοστάσια τηρούνται αυστηρά οι κανόνες υγιεινής και προστασίας, ενώ οι εργαζόμενοι τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...