#μένουμε_σπίτι: Car Movies – Bonnie and Clyde

Πρόκειται για τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη της πασίγνωστη ιστορίας ενός ζευγαριού που ερωτεύτηκε και λήστευε τράπεζες στην Αμερική τη δεκαετία του ‘30

  • -
  • -


Διανομή

1967

Σκηνοθεσία
Arthur Penn

Πρωταγωνιστές
Warren Beatty, Faye Dunaway, Gene Hackman, Michael J. Pollard

Διάρκεια
111 λεπτά

Υπόθεση
Bonnie and Clyde (1967): Η ταινία του Arthur Penn μετέφερε στη μεγάλη οθόνη τη ζωή και την ιστορία του ζευγαριού που κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’30 λήστευε τράπεζες και έκλεβε αυτοκίνητα. Μάλιστα, λόγω του ότι είχαν δολοφονήσει αστυνομικούς και πολίτες κατά τη διάρκεια των εγκλημάτων τους, είχαν χαρακτηριστεί «Δημόσιος κίνδυνος»!

Η ιστορία
Ο εγκληματίας Clyde προσπαθεί να κλέψει ένα αυτοκίνητο, το οποίο ανήκει στη μητέρα της Bonnie. Οι δυο τους γνωρίζονται και η Bonnie αφήνει τη δουλειά της ως σερβιτόρα για να τον ακολουθήσει στο δρόμο του εγκλήματος. Δημιουργούν τη δική τους συμμορία και ξεκινούν μικρές ληστείες σε βενζινάδικα και μαγαζιά. Όμως, εξελίσσονται σε ληστές τραπεζών και σε μία από αυτές δολοφονούν τον διευθυντή μίας τράπεζας. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ξεκινάει ένα ανελέητο κυνηγητό με την αστυνομία, το οποίο περιλαμβάνει εντυπωσιακές (για την εποχή) καταδιώξεις και φυσικά χιλιάδες σφαίρες.

 

Τι λέει το GOCAR
Tο Bonnie και Clyde θεωρείται μία από τις ταινίες της νέας εποχής του Hollywood. Έσπασε πολλά κινηματογραφικά ταμπού, προβάλλοντας σκηνές βίας που μέχρι τότε έμοιαζε σχεδόν αδύνατο να προβληθούν στη μεγάλη οθόνη. Η πλοκή, η δράση, οι καταδιώξεις και φυσικά το εξαιρετικό καστ, συμβάλλον στο να θεωρείται all time classic.

Δείτε το trailer
https://www.youtube.com/watch?v=hZpm1zj9510


#μένουμε_σπίτι
#φρενάρουμε_τον_ιό

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...