Πριν τις 27 Απριλίου η ανακοίνωση για άρση των περιοριστικών μέτρων

Το μεγάλο στοίχημα: Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα

  • -
  • -

Όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει να επεξεργάζεται το σενάριο μιας αργής, σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω του κορονοϊού. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται πριν από τις 27 Απριλίου, ημέρα που λήγουν οι ισχύοντες περιορισμοί.

Άλλωστε, για τη χαλάρωση των μέτρων η επιτροπή εμπειρογνώμων θέτει πολύ συγκεκριμένα κριτήρια: τη μείωση της μεταδοτικότητας του ιού, τον έλεγχο μιας πιθανής αναζωπύρωσής του, την αντοχή του συστήματος υγείας και την ανοσία του πληθυσμού. Όπως επεσήμανε ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι καθοριστικές.

Πώς θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα; Δείτε τι προτείνει η Κομισιόν με έγγραφό της


Αναφορικά με το σενάριο περί απαγόρευσης κυκλοφορίας αυτοκινήτων από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι και το Πάσχα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι τίποτα δεν αποκλείεται. Σε ότι αφορά την μετακίνηση σε άλλη περιφέρεια άλλωστε, ισχύει η απαγόρευση από την πρώτη ημέρα που ελήφθησαν τα μέτρα. Θυμίζουμε πως για τους εκδρομείς – παραβάτες προβλέπεται πρόστιμο 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας του οχήματος.

Προβληματισμό στην κυβέρνηση πάντως προκαλούν οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες που αναμένονται την Κυριακή, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 25 βαθμούς Κελσίου. Η Ελληνική Αστυνομία σχεδιάζει αυστηρούς ελέγχους στους μεγάλους οδικούς άξονες αλλά και σε περιφερειακούς δρόμους για όσους αποφασίσουν να μετακινηθούν προς τα εξοχικά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ειδικά για την Κυριακή θα επιστρατευτούν ακόμη και drones για τον έλεγχο αυλών, πυλωτών και ταρατσών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Κορονοϊός: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο οδηγός (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

#μένουμε_ σπίτι
#φρενάρουμε_τον_ιό

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...