Τα 15 πιο ακριβά αυτοκίνητα όλων των εποχών

Αναμενόμενα αρκετές Bugatti ανάμεσά τους, αλλά και κάποιες εκπλήξεις

  • -
  • -

Η Bugatti La Voiture Noire που παρουσιάστηκε το 2019 στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, με τιμή πώλησης στα 17,1 εκατομμύρια ευρώ είναι αναμφίβολα το πιο ακριβό αυτοκίνητο που είναι διαθέσιμο σήμερα. Αυτό ως ένα σημείο το γνωρίζετε ήδη, ωστόσο ποια άλλα αυτοκίνητα βρίσκονται τόσο ψηλά σε τιμή και συμπληρώνουν τη λίστα των 15 ακριβότερων. Ας δούμε τη λίστα.

15. Aston Martin Valkyrie - Τιμή 2,9 εκ. ευρώ


Το υβριδικό hypercar της Aston Martin μπορεί να μην έχει κυκλοφορήσει ακόμα στην αγορά, αλλά έχει ξεπουλήσει. Τιμή επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί από την κατασκευάστρια εταιρεία, αλλά οι εκτιμήσεις της αγοράς κάνουν λόγο για κάτι μεταξύ 2,4 με 3,6 εκ. ευρώ, με την πιο ρεαλιστική προσέγγιση να είναι αυτή των 2,9 εκατομμυρίων ευρώ. Η Valkyrie αποδίδει 1.160 ίππους και 900 Nm ροπής, με τις επιδόσεις να μην έχουν ανακοινωθεί επίσημα. Κατασκευάζονται μόλις 150 αυτοκίνητα.

 

14. Bugatti Chiron Pur Sport - Τιμή 3 εκ. ευρώ


Μια ακόμα ειδική έκδοση που παρουσιάστηκε στην Έκθεση της Γενεύης ήταν η Bugatti Chiron Pur Sport, η οποία έδινε έμφαση στην αεροδυναμική και τη μείωση του βάρους. Εφοδιάζεται με τον ίδιο, γνωστό, 8λιτρο κινητήρα W16 1.500 ίππων, με τα κόκκινα στο στροφόμετρο όμως να έχουν ανέβει 200 rpm. Για την περίσταση το αυτόματο κιβώτιο έχει νέες ρυθμίσεις. Η Pur Sport έχει ελαφρώς μεγαλύτερη αεροτομή πίσω και μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα εμπρός.

 

13. Bugatti Veyron Vivere By Mansory - Τιμή 3,1 εκ. ευρώ


Αυτή η Veyron βασικά δεν είναι ένα εργοστασιακό αυτοκίνητο, αφού φτιάχτηκε από τη βελτιωτική εταιρεία Mansory. Ωστόσο, λόγω τιμής, που ξεπερνάει τα 3,1 εκ. ευρώ μπαίνει δικαιωματικά στη λίστα με τα ακριβότερα αυτοκίνητα στον κόσμο. Η εταιρεία κατασκεύασε μόλις δύο αυτοκίνητα που διακρίνονταν για τις πολλές carbon λεπτομέρειες, αλλά και το δερμάτινο εσωτερικό σε συνδυασμό μαύρου και λευκού. Η απόδοση 1.200 ίπποι και η μέγιστη ταχύτητα 408 km/h.

 

12. W Motors Lykan Hypersport - Τιμή 3,1 εκ. ευρώ


Η εταιρεία W Motors με έδρα το Dubai το 2013 κατάφερε να κάνει εντύπωση με την παρουσίαση του supercar, Lykan Hypersport. Φτιαγμένο για εκκεντρικούς, γεμάτο  διαμάντια 15 καρατιών, αναρριχήθηκε κατευθείαν στη λίστα των ακριβότερων αυτοκινήτων στον κόσμο. Κάτω από το καπό του χτυπάει μια δυνατή καρδιά, με ένα twin-turbo κινητήρα 3,7 λίτρων που αποδίδει 780 ίππους και 960 Nm ροπής.

 

11. Pagani Huayra Roadster BC - Τιμή 3,2 εκ. ευρώ


Πρόκειται για την ανοιχτή εκδοχή της Huayra BC, η οποία έχει πολλά περισσότερα να μας δείξει από την εντυπωσιακή αισθητική της. Είναι ένα… τέρας με V12 twin-turbo κινητήρα 5.980 cc, 800 ίππων και 1.050 Nm ροπής. Μάλιστα η Pagani έδωσε στη Roadster 50 περισσότερα άλογα από αυτά που έχει η Coupe. Η παραγωγή όπως είναι αναμενόμενο είναι περιορισμένη στα μόλις 40 αυτοκίνητα.

 

10. Lamborghini Sian – Τιμή 3,3 εκ. ευρώ


Αυτό είναι το αυτοκίνητο που δείχνει το μέλλον της Lamborghini. Βασίζεται στην Aventador SV, αυτή η άγρια Lamborghini είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο του Ιταλού κατασκευαστή. Έτσι, πέρα από τον V12 6,5 λίτρων κινητήρα που βρίσκουμε στην SV, εδώ υπάρχει και ένα 48V mild hybrid σύστημα που συμβάλει. Η συνολική απόδοση αγγίζει τους 819 ίππους, τιμή που την καθιστά την ισχυρότερη Lamborghini που έχει κατασκευαστεί. Η παραγωγή της περιορίζεται στα 63 αυτοκίνητα.

 

9. Bugatti Chiron Super Sport 300+ - Τιμή 3,5 εκ. ευρώ


Η Bugatti κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού όταν ανακοίνωσε ότι έσπασε το φράγμα των 300 mph (483 km/h) με μια ειδική έκδοση της Chiron. Η Super Sport 300+ είναι μια έκδοση δρόμου του μοντέλου που έχει ως προορισμό τον εορτασμό αυτού το γεγονότος. Περιορίζεται σε 30 μόλις αυτοκίνητα και διακρίνονται για την αεροδυναμική και τις χαρακτηριστικές λωρίδες στο αμάξωμα.

 

8. Lamborghini Veneno - Τιμή 4,1 εκ. ευρώ


Η Lamborghini έφτιαξε μόλις 14 αυτοκίνητα από την Veneno η οποία βασίζεται στην Aventador. Αυτό έγινε το 2014 και 2015 και κάθε ένα από αυτά ξεπερνούσε σε τιμή τα 4 εκατομμύρια ευρώ. Διαθέσιμη με ανοιχτό, αλλά και κλειστό αμάξωμα. Πίσω από την πλάτη του οδηγού υπάρχει ο γνωστός V12 κινητήρας με απόδοση 740 ίππων και 610 Nm ροπής, με τα πρώτα 100 km/h να έρχονται σε 2,9 sec.

 

7. Koenigsegg CCXR Trevita - Τιμή 4,4 εκ. ευρώ


Αν και αυτό το μοντέλο έχει προορισμό να γίνει το πιο προσιτό της Koenigsegg, σε αυτή την εκδοχή του κινήθηκε στην ακριβώς απέναντι πλευρά. Με επικάλυψη από διαμάντια, αλλά και αρκετό carbon, η CCXR Trevita έφτασε τα 4,4 εκατομμύρια ευρώ.

 

6. Pagani Huayra Imola - Τιμή 4,9 εκ. ευρώ


Παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 και έγινε ένα από τα όνειρα των περισσότερων petrol head. Από ένα 6λιτρο V12 αποδίδει 827 ίππους και 1.100 Nm ροπής ενώ ζυγίζει όσο σχεδόν ένα supermini, μόλις 1.246 κιλά. Η μετάδοση περνάει μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων επτά σχέσεων στους πίσω τροχούς. Η Imola διακρίνεται για το νέο αεροδυναμικό πακέτο της που την κάνει πιο επιθετική και άκρως εστιασμένη στις επιδόσεις.

 

5. Bugatti Divo - Τιμή 5,3 εκ. ευρώ


Η Divo έρχεται να προστεθεί στην πλούσια γκάμα ειδικών εκδόσεων που παρουσιάζει η Bugatti. Αν και μοιράζεται αρκετά στοιχεία με την αρκετά πιο φθηνή Chiron, η Divo έχει αρκετά για να δικαιολογήσει την τιμή της. Με νέους τροχούς, νέο intercooler και carbon στοιχεία, κατάφεραν, -σε σχέση με τη Chiron-, να εξοικονομήσουν σχεδόν 35 κιλά. Αν και η δύναμη παραμένει ίδια, στους 1.500 ίππους, η νέα αεροδυναμική της Divo της επιτρέπει να είναι 8 δευτερόλεπτα ταχύτερη στο Nardo. Διαθέσιμη μόνο σε 40 αντίτυπα.

 

4. Mercedes-Maybach Exelero - Τιμή 7,3 εκ. ευρώ


Όπως αρκετές άλλες πριν από αυτή, η Mercedes-Benz Maybach Exelero είναι μοναδική (one-off). Παρουσιάστηκε το 2004 και εφοδιάζεται με έναν V12 κινητήρα twin-turbo που αποδίδει 690 ίππους και 1.020 Nm ροπής. Η μέγιστη ταχύτητα είναι 350 km/h. Αν κάνουμε μια αναγωγή, ίσως σήμερα η τιμή της να ξεπερνούσε τα 10 εκατομμύρια ευρώ,

 

3. Bugatti Centodieci - Τιμή 8,2 εκ. ευρώ


Παρουσιάστηκε στο Pebble Beach και είναι ένα ακόμα σπάνιο αυτοκίνητο από την Bugatti. Θα κυκλοφορήσει –σχήμα λόγου- σε μόλις 10 αντίτυπα και είναι το επετειακό μοντέλο για τα 110 χρόνια της Bugatti. Η ιδιαίτερη αισθητική της δεν διεκδικεί βραβείο, αλλά σίγουρα ξεχωρίζει. Με τα χρήματα που ζητά η κατασκευάστρια εταιρεία για αυτήν, είναι σίγουρα ένα από τα ακριβότερα αυτοκίνητα που έχουν κυκλοφορήσει.

 

2. Rolls-Royce Sweptail - Τιμή 11,7 εκ. ευρώ


Με εκτιμώμενη τιμή 11,7 εκατομμύρια ευρώ η Rolls-Royce Sweptail θα μπορούσε να είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο. Ωστόσο, το γεγονός ότι η Rolls-Royce δεν επιβεβαίωσε την τιμή αυτή, αυτομάτως “χαρίζει” τον τίτλο στο αμέσως επόμενο αυτοκίνητο, που ανεβαίνει μάλιστα στην πρώτη θέση. Η Rolls-Royce Sweptail που κατασκευάστηκε το 2017 είναι μοναδική (one-off) και παρουσιάστηκε στο Concorso d'Eleganza Villa d'Este.

 

1. Bugatti La Voiture Noire – Τιμή 11,4 εκ. ευρώ


Με ενδεικτική τιμή τα 11,4 εκατομμύρια ευρώ, αλλά πώλησης τα 17,1 εκ. ευρώ με τους φόρους, η μοναδική Bugatti La Voiture Noire είναι επίσημα το πιο ακριβό καινούργιο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε. Το μοντέλο χρησιμοποιεί τον ίδιο 8λιτρο W16 κινητήρα με τα 4 τούρμπο που αποδίδει 1.500 ίππους και 1.600 Nm ροπής. Έχει έξι εξαγωγές και μοναδικής σχεδίασης τροχούς, νέα εμπρός μάσκα και μεγάλα logo για να ξεχωρίζει. Φυσικά αυτή η μοναδική Bugatti έχει βρει ήδη… σπίτι.

[ΠΗΓΗ: MOTOR1.COM]

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...