Οι Koenigsegg Gemera και Jesko Absolut ποζάρουν στο φακό…

Οι δύο νεότερες δημιουργίες της Koengisegg βγήκαν στην πίστα δοκιμών της σουηδικής εταιρείας και πόζαραν στο φωτογραφικό φακό. Και φυσικά το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό

  • -
  • -

Η φετινή έκθεση της Γενεύης ήταν εξαιρετικά σημαντική για τον Christian Koenigsegg και την εταιρεία του. Υπό κανονικές συνθήκες είχε προγραμματίσει την παρουσίαση των δύο τελευταίων του δημιουργιών. Της τετραθέσιας Gemera και της Jesko Absolut.
Με δεδομένο το γεγονός ότι η έκθεση ακυρώθηκε και ο κόσμος δεν μπόρεσε να τις δει από κοντά, η σουηδική εταιρεία τις έβγαλε αμφότερες για μία βόλτα στην πίστα δοκιμών που έχει στο Angelholm. Το πρώην στρατιωτικό της αεροδρόμιο που φιλοξενούνται και οι εγκαταστάσεις της, με σκοπό να φωτογραφηθούν.

Η τετραθέσια Gemera έχει ένα σκούρο γκρι χρώμα, με κίτρινες λεπτομέρειες στους τροχούς και δισκόφρενα. Το συγκεκριμένο χρώμα επικρατεί στο χώρο του εσωτερικού, το οποίο και διακρίνεται για την πολυτέλεια του. Η Gemera κάνει χρήση υβριδικής τεχνολογίας και εφοδιάζεται με έναν δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο 3κύλινδρο κινητήρα, ο οποίος σε συνδυασμό με τρεις ηλεκτροκινητήρες αποδίδει 1.700 ίππους και 3.500 Nm ροπής!
Οι επιδόσεις της είναι καταιγιστικές, αφού για τα πρώτα 100 km από στάση χρειάζονται μόλις 1,9 sec! Παράλληλα, μπορεί να κινηθεί μόνο με τη χρήση των ηλεκτροκινητήρων για 50 χιλιόμετρα, με τον Koenigsegg να σχεδιάζει να αυξήσει την αυτονομία στα 300 km.

Η Jesko Absolut από την πλευρά τα είναι το απόλυτο supercar της σουηδικής εταιρείας. Δεν είναι μόνο οι 1600 ίπποι που αποδίδει ο κινητήρας των 5.000 cc με τα δύο τούρμπο, αλλά και το βάρος των 1.320 κιλών που την καθιστούν αδιανόητα γρήγορη. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς και τις προσομοιώσεις που έχουν οι άνθρωποι της Koenigsegg, η Jesko θα μπορούσε να θεωρητικά να αγγίξει τα 532 km/h! Αρκεί βέβαια να βρεθεί η κατάλληλη ευθεία…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...