Πώς θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα; Δείτε τι προτείνει η Κομισιόν με έγγραφό της

Σταδιακή χαλάρωση των μέτρων προστασίας και περιορισμού με ενδιάμεσα διαστήματα, είναι η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Δείτε λεπτομέρειες

  • -
  • -

Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο που αποκάλυψε η γερμανική εφημερίδα Die Welt, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων περιορισμού της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας που τέθηκαν λόγω του κορονοϊού, αλλά με μεγάλα ενδιάμεσα χρονικά διαστήματα.
Η οδηγία προς τα κράτη είναι να άρουν τους περιορισμούς αρχικά σε τοπικό επίπεδο και να διευρύνουν σταδιακά το άνοιγμα, με διάστημα ενός μήνα μεταξύ κάθε βήματος προς την εξομάλυνση.

Η Κομισιόν τονίζει επίσης πως δεν θα πρέπει να επιστρέψουμε όλοι ταυτόχρονα στις εργασίες μας, αλλά να δοθεί προτεραιότητα στους πιο απαραίτητους τομείς. Σημειώνεται επίσης πως οι ευπαθείς ομάδες, όπως οι πιο ηλικιωμένοι, πρέπει να συνεχίσουν να προστατεύονται για μεγαλύτερο διάστημα, ενώ επιχειρήσεις όπως τα μπαρ, τα εστιατόρια, οι κινηματογράφοι και οι πολιτιστικοί χώροι θα πρέπει να επαναλειτουργήσουν σταδιακά, με τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις όπως τα φεστιβάλ και οι συναυλίες και να ακολουθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κορονοϊός: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο οδηγός

#μένουμε_σπίτι
#φρενάρουμε_τον_ιό


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...