Πιστοποίηση για αντιαλλεργικό εσωτερικό

Πήρε η Ford από τον TUV

  • -
  • -

Το Ford C-MAX πιστοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2004 με τη σφραγίδα του «Αντιαλλεργικού Εσωτερικού» από τον ανεξάρτητο οίκο δοκιμών TÜV Rheinland που εδρεύει στην Κολωνία. Από τότε άλλα οκτώ μοντέλα της Ford έχουν πιστοποιηθεί και συνολικά 4,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα της Ford φέρουν τη σφραγίδα έγκρισης του οργανισμού.

Η διαδικασία πιστοποίησης από το TÜV περιλαμβάνει την ανάλυση περισσοτέρων των 100 υλικών και συστατικών. Σκοπός είναι να βρεθούν και να απομονωθούν τα υλικά αυτά που ευθύνονται για αλλεργικές αντιδράσεις. Οι μηχανικοί λοιπόν της Ford αποφεύγουν ή μειώνουν στο απόλυτο ελάχιστο τη χρήση υλικών όπως το λάτεξ, το χρώμιο και το νικέλιο τα οποία μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις σε μερικά άτομα. Όλα τα συστατικά στοιχεία που προορίζονται να έχουν άμεση ή παρατεταμένη επαφή με το δέρμα, όπως το τιμόνι, τα καλύμματα των καθισμάτων και οι ζώνες ασφαλείας είναι ομοίως δερματολογικά ελεγμένα. Επικουρικά τα φίλτρα γύρης δεν επιτρέπουν στις αλλεργιογόνα γύρη να εισέρχεται στο εσωτερικό, διασφαλίζοντας έτσι ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας αέρα στην καμπίνα.

Τα οκτώ μοντέλα της Ford που φέρουν σήμερα πιστοποίηση TÜV είναι τα τελευταία Fiesta, Fusion, Focus (συμπεριλαμβανομένου του Coupe-Cabrio), C-MAX, Kuga, Mondeo, S‑MAX και Galaxy. Για τα νέα μοντέλα 2010 S-MAX και Galaxy που λανσάρονται στην Ευρώπη, η διαδικασία δοκιμών και πιστοποίησης είναι υπό εξέλιξη.  Όλα τα μελλοντικά μοντέλα Ford θα λαμβάνουν επίσης τέτοια πιστοποίηση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...