HYUNDAI i20 1.0 TURBO. T FACTOR!

Ο Turbo κινητήρας του 1,0 λίτρου επωφελείται από τις τεχνολογικές καινοτομίες SmartStream™ της Hyundai και προσφέρει υψηλή απόδοση, χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και κορυφαία αξιοπιστία σε ιδιαίτερα ελκυστική τιμή, από 12.990 €

  • -
  • -

Το Hyundai i20 είναι ένας από τους πρωταγωνιστές στη δημοφιλέστερη κατηγορία της ελληνικής αγοράς. Βραβευμένη σχεδίαση, μεγάλοι χώροι, προσεγμένη ποιότητα και κορυφαία συστήματα συνδεσιμότητας, άνεσης και ασφάλειας, συνθέτουν ένα από τα πιο ολοκληρωμένα σουπερμίνι. Τώρα, σε όλα αυτά το i20 προσθέτει έναν ακόμη σημαντικό πόλο έλξης, ίσως τον σημαντικότερο: τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα του 1,0 λίτρου!

Η Hyundai πέτυχε στόχο με την πρώτη της προσπάθεια στους turbo κινητήρες χαμηλού κυβισμού, όπως έκανε άλλωστε και με τον 2λιτρο Turbo της οικογένειας Ν στην απαιτητική κατηγορία των hot hatch! Ο 3-κύλινδρος Turbo βενζινοκινητήρας 1.0 T-GDI ωφελείται από τη δέσμη τεχνολογιών SmartStream™, που έχει εξελιχθεί μέσα από τους αγώνες, όπως στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) όπου το i20 πρωταγωνιστεί κερδίζοντας συνεχώς διακρίσεις. Οι κινητήρες με τεχνολογίες SmartStream™ έχουν σχεδιαστεί και κατασκευάζονται από τη Hyundai Motor, από την αρχή έως το τέλος. Διακρίνονται για την κορυφαία αποδοτικότητά τους και πληρούν τις πλέον αυστηρές προδιαγραφές αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

 

O 1.0 T-GDI είναι διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις ισχύος, με 100 και 120 ίππους, και δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τις κορυφαίες προτάσεις του ανταγωνισμού - βλέπε EcoBoost της Ford ή TSI του γκρουπ VW - τόσο σε απόδοση, όσο και σε χαρακτηριστικά λειτουργίας. Προσφέρει υψηλές επιδόσεις (0-100 km/h από 10,2’’) και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου (από 4,8 lt/100 km). Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στην πλούσια ροπή των 171,6 Nm που εμφανίζεται από πολύ χαμηλές στροφές, μόλις στις 1.500 σ.α.λ. και για μεγάλο εύρος λειτουργίας, μέχρι τις 4.000 σ.α.λ. Έτσι, ο οδηγός απολαμβάνει άμεση απόκριση και ζωηρές επιταχύνσεις χωρίς να χρειάζεται να αλλάζει συχνά σχέσεις στο κιβώτιο.

 

O 1.0 T-GDI διατίθεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων είτε με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT 7 σχέσεων, που συνδυάζει την άνεση της αυτόματης λειτουργίας με την οδηγική απόλαυση στο Sport mode, με σειριακή αλλαγή ταχυτήτων.

Θεωρητικά, οι τεχνολογίες SmartStream™ θα έπρεπε να εκτινάσσουν το κόστος απόκτησης του i20. Και όμως, για να απολαύσει κανείς ό,τι πιο προηγμένο υπάρχει σε κινητήρες Turbo, αρκούν μόλις 12.990 € για την έκδοση 1.0 T 100hp FRESH. Χάρη στην έκπτωση έως 1.300 € που ισχύει αυτή την περίοδο και καθιστά προσιτά τα οφέλη της υπερτροφοδοτούμενης τεχνολογίας. Και όλα αυτά με την κορυφαία αξιοπιστία που παραδοσιακά συνοδεύει τα αυτοκίνητα Hyundai.

 

Υπεροχή που επιβεβαιώνεται με τις πρωτιές σε έρευνες διακεκριμένων οργανισμών. Όπως ο JD Power Μεγάλης Βρετανίας που το 2018 ανέδειξε τη Hyundai No1 ανάμεσα στις 25 σημαντικότερες μάρκες αυτοκινήτου, αλλά και η TUV Γερμανίας η οποία στο πλέον πρόσφατο Quality Report 2018, έχοντας διενεργήσει περισσότερους από 8 εκατομμύρια τεχνικούς ελέγχους στο σύνολο των κυκλοφορούντων οχημάτων, ανέδειξε το i20 ως το πιο αξιόπιστο μοντέλο στην compact κατηγορία. Γι’ αυτό άλλωστε όλα τα μοντέλα της καλύπτονται από 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση, χωρίς χιλιομετρικό περιορισμό. Όλα τα καλά ενός προηγμένου turbo κινητήρα, σε ελκυστική τιμή και με εγγυημένη ξεγνοιασιά, ακόμη και για εκατομμύρια χιλιόμετρα!