Από τα αυτοκίνητα και την F1 στους αναπνευστήρες

Η αυτοκινητοβιομηχανίες συστρατεύεται στη μάχη κατά του κορονοϊού και μπαίνουν στην παραγωγή ιατρικού εξοπλισμού

  • -
  • -

Η σύγχρονη τεχνολογία που διαθέτει η αυτοκινητοβιομηχανία χρησιμοποιείται τώρα για την κατασκευή αναπνευστήρων και άλλων ιατρικών βοηθημάτων, προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού. Μεταξύ αυτών που συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια είναι η General Motors, Tesla και η Ford στις ΗΠΑ, ο Όμιλος PSA στην Γαλλία, το group Volkswagen, οι Nissan, Ferrari και BMW, αλλά και αρκετές ομάδες από τη Formula1. Το “Project Pitlane” συσπειρώνει όλες τις ομάδες της F1 για αυτό το σκοπό, τη δημιουργία ιατρικού εξοπλισμού.

Οι μηχανικοί της Mercedes-AMG F1 για παράδειγμα, κατασκεύασαν μια συσκευή αναπνευστικής υποστήριξης για την ανακούφιση των πνευμόνων και για χρήση σε πιο ελαφριά περιστατικά, έτσι ώστε να μην δεσμεύονται οι αναπνευστήρες των νοσοκομείων που χρησιμοποιούνται σε ασθενείς που βρίσκονται σε καταστολή.

Η Volkswagen έχει συγκροτήσει μια ομάδα για την κατασκευή νοσοκομειακών ανεμιστήρων και άλλου εξοπλισμού και παράλληλα αναπτύσσει παραγωγική ικανότητα για προστατευτικές μάσκες στην Κίνα. Επιπλέον, θα παραχωρήσει στις γερμανικές Αρχές συσκευές μέτρησης θερμοκρασίας, μάσκες, απολυμαντικά και διαγνωστικό εξοπλισμό.

Κοινοπραξία μηχανικών από τη McLaren και τη Nissan εξελίσσουν ιατρικά βοηθήματα, ενώ στον ίδιο δρόμο βαδίζουν με τη σειρά τους Ferrari και Fiat.
Η πανδημία που ζει ο πλανήτης μας έχει φέρει πρωτόγνωρες για εμάς συνέπειες. Ωστόσο, η ανθρωπότητα έχει ενωθεί σε έναν κοινό σκοπό, την ώρα που η αυτοκινητοβιομηχανία αποδεικνύει πόσο χρήσιμη μπορεί να είναι, πέρα από το να κατασκευάζει αυτοκίνητα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...