Magic number "4" σήμερα για την Jeep

Η 4η ημέρα του 4ου μήνα κάθε έτους, είναι η επίσημη ημέρα της Αμερικανικής θρυλικής μάρκας που αποτελεί το σημείο αναφοράς στις εκτός δρόμου εξορμήσεις

  • -
  • -

Η 4η Απριλίου είναι μία μέρα ετήσιας γιορτής για την Jeep, γνωστή και ως 4x4 Day. Φέτος, είναι η 5η χρονιά που γιορτάζει την 4η μέρα του 4ου μήνα του χρόνου, σε μία κατηγορία που αποτελεί την πλέον αναγνωρίσιμη μάρκα τον εκτός δρόμου και SUV μοντέλων, σε μία κατηγορία που η ίδια ουσιαστικά δημιούργησε πριν από 80 χρόνια.


Φέτος η Jeep 4x4 Day εστιάζει στη φιλοσοφία της εταιρείας “Go anywhere, Do anything” που επισφραγίζεται από την απόλυτη πιστοποίηση “Trail Rated”, η οποία συνοδεύει τις πιο ικανές σε εκτός δρόμου διαδρομές εκδόσεις των μοντέλων της εταιρείας. Για να απονεμηθεί το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό σε μία έκδοση πρέπει να αποδείξει τις ικανότητες του σε πέντε τομείς. Στα επίπεδα πρόσφυσης, στην ικανότητα διέλευσης από νερό, την ευελιξία, την ελευθερία άρθρωσης της ανάρτησης και την απόσταση από το έδαφος. Μόνο όταν περάσει και τις πέντε παραπάνω δοκιμασίας, αποκτά τον παραπάνω χαρακτηρισμό.

KATEBΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 76 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ iPAD

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 76 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ANDROID

Φυσικά, λόγω των δύσκολων σημερινών συνθηκών, η Jeep γιορτάζει την ημέρα με στόχο να περάσει ένα θετικό και αισιόδοξο μήνυμα. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Jeep, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνατότητες του μένοντας στο σπίτι σε μια σειρά διαδικτυακών δοκιμασιών στους παρακάτω συνδέσμους: https://www.facebook.com/JeepOlllllllOpeople/ και https://www.instagram.com/jeepeurope/  με τα hashtags #4x4Day και #stayofftheroad.

Για την ιστορία και όσους δεν γνωρίζουν τι ακριβώς σημαίνει το Trail Rated, είναι μία δοκιμασία που ξεκινάει από το παγωμένο Βόρειο Michigan και καταλήγει στο Rubicon Trail, τη δυσκολότερη εκτός δρόμου διαδρομή δοκιμών σε όλο τον κόσμο. Το σήμα Trail Rated πιστοποιεί ότι το όχημα είναι σχεδιασμένο για περνά με επιτυχία τα όρια απόδοσης που έχει θέσει η Jeep σε πέντε επίπεδα. Η μεθοδολογία δημιουργήθηκε από το Κέντρο Δοκιμών Αυτοκινήτων της Νεβάδα (NATC) και η ομάδα εξέλιξης της Jeep τη χρησιμοποίησε ώστε να έχει ένα αντικειμενικό μέτρο σύγκρισης για τις εκτός δρόμου δυνατότητες των μοντέλων της μάρκας. Ο συνδυασμός μια σειράς δοκιμών σε τεχνητό και φυσικό περιβάλλον και η παράλληλη αξιολόγηση μέσω προσομοιώσεων σε υπολογιστές δίνουν στη συγκεκριμένη μεθοδολογία μια αξιόπιστη και σταθερή εκτίμηση των εκτός δρόμου δυνατοτήτων ενός οχήματος.

Τα νέα Plug-in Hybrid μοντέλα, Renegade και Compass 4xe, τα οποία θα είναι σύντομα διαθέσιμα στην αγορά, ακολουθούν την ίδια μεθοδολογία. Το αποτέλεσμα είναι ότι ακόμα και οι Plyg-in υβριδικές εκδόσεις των δημοφιλών Renegade και Compass θα διαθέτουν εκδόσεις με την πιστοποίηση Trail Rated. Η νέα Plug-in Hybrid τεχνολογία της Jeep βελτιώνει περαιτέρω τις εκτός δρόμου δυνατότητες των μοντέλων της Jeep χάρη στην υψηλότερη ροπή που προσφέρει ο ηλεκτροκινητήρας σε συνδυασμό με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Στη νέα τεχνολογία 4xe της Jeep, η κίνηση στους πίσω τροχούς δεν μεταφέρεται πλέον μέσω ενός άξονα μετάδοσης, αλλά απευθείας από τον ηλεκτροκινητήρα. Η συγκεκριμένη επιλογή επιτρέπει η μεταφορά της ροπής να περνά ανεξάρτητα σε κάθε άξονα με πολύ πιο άμεσο και αποδοτικό τρόπο από οποιοδήποτε άλλο μηχανικό σύστημα.

Στη σύγχρονη γκάμα της Jeep, οι εκδόσεις Trailhawk των μοντέλων Renegade, Compass, Cherokee, καθώς βεβαίως και όλα τα Jeep Wrangler φέρουν περήφανα την πιστοποίηση Trail Rated.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...