Και ο τίτλος πάει… στον General Lee!

Ο θρυλικός "Στρατηγός" των Dukes είναι το δημοφιλέστερο αυτοκίνητο της τηλεόρασης των ‘80s για τους Βρετανούς

  • -
  • -

Ουκ ολίγες τηλεοπτικές σειρές ή ταινίες έχουν κεντρικό πρωταγωνιστή ένα αυτοκίνητο, το οποίο κλέβει μέρος της δόξας από τους ηθοποιούς. Στη Μ. Βρετανία, η εταιρεία www.trackdays.co.uk, ανάμεσα στις υπηρεσίες που παρέχει, προσφέρει τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να οδηγήσουν πανομοιότυπα μοντέλα με αυτά των εκπομπών που μεγαλώσαμε στην πίστα που διαθέτει. Έτσι, μετά από σχετική έρευνα που πραγματοποίησε και σύμφωνα με το ενδιαφέρον αλλά και τις κρατήσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια, κατέληξε ότι ο «General Lee» από τους «Dukes of Hazard» είναι το πιο δημοφιλές στη Μ. Βρετανία. Το πορτοκαλί Charger ήταν ο κεντρικός χαρακτήρας στη σειρά που διήρκησε σχεδόν 150 επεισόδια τη δεκαετία του ’80, προκαλώντας θαυμασμό με τις πλαγιολισθήσεις, τα άλματα και τα σταντ που πραγματοποιούσε.

Έκπληξη δεν προκαλεί το γεγονός πως το δεύτερο μοντέλο από την τηλεόραση που ενθουσιάζει τους Βρετανούς, είναι ο γνωστός μας Κ.Ι.Τ.Τ. από τη σειρά «Ιππότης της Ασφάλτου». Η μαύρη Pontiac με τα υπερσύγχρονα για την εποχή συστήματα, είναι αναμφίβολα ένα μοντέλο που όλοι έχουμε ονειρευτεί να οδηγήσουμε. Αυτό που προκαλεί έκπληξη, όμως, είναι το τρίτο μοντέλο στο οποίο έδειξαν προτίμηση οι Βρετανοί, το οποίο δεν είναι άλλο από το GMC Vandura! Το βελτιωμένο βαν που οδηγούσε ο «Μr. T» (στην ταινία ονομαζόταν Baracus) για λογαριασμό της Α-Τeam.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για θρυλικά μοντέλα της εποχής, που χαρακτήρισαν τη δεκαετία του ’80 και μέχρι σήμερα παραμένουν ζωντανά στο μυαλό μας, προκαλώντας αναμφίβολα όμορφες αναμνήσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...