Κορονοϊός: Η Mercedes-AMG F1 συμμετέχει στην παραγωγή συσκευών υποστήριξης αναπνοής

Η συσκευή εγκρίθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Μ. Βρετανίας

  • -
  • -

Η υπόσχεση έγινε πράξη και η Mercedes-AMG F1 συμβάλλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού. Το τμήμα κινητήρων της ομάδας (με έδρα το Brixworth της Μ. Βρετανίας) συνεργάστηκε με μηχανολόγους από το πανεπιστήμιο του Λονδίνου UCL και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο UCLH για την παραγωγή συσκευών CPAP, οι οποίες αντιμετωπίζουν την άπνοια.

Οι συσκευές εγκρίθηκαν για χρήση από την NHS, την Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Μ. Βρετανίας. Οι CPAP (Continuous Positive Airway Pressure) είναι ουσιαστικά βοηθήματα αναπνοής, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως σε Κίνα και Ιταλία, ώστε να μην επιβαρύνονται οι μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων με άτομα που έχουν με πρόβλημα στην αναπνοή τους, αλλά η κατάστασή τους δεν είναι κρίσιμη.

Η ανταπόκριση της Mercedes-AMG F1 και του πανεπιστημίου UCL ήταν άμεση: χρειάστηκαν λιγότερες από 100 ώρες από την αρχική συνάντηση μέχρι την κατασκευή της πρώτης συσκευής! Αρχικά θα παραδοθούν 100 συσκευές και το προσεχές διάστημα θα ακολουθήσουν χιλιάδες, ώστε να αντιμετωπιστεί το αναμενόμενο μεγάλο κύμα κρουσμάτων του Covid-19.

Σύμφωνα με αναφορές από την Ιταλία, περίπου το 50% των ασθενών με CPAP δε χρειάστηκε να μπουν σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής στις ΜΕΘ. Όπως δήλωσε ο καθηγητής του UCL, Mervyn Singer, «αυτές οι συσκευές θα μας βοηθήσουν να σώσουμε ζωές, εξασφαλίζοντας ότι οι αναπνευστήρες, οι οποίοι είναι περιορισμένοι, θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τους σοβαρά αρρώστους».

#μένουμε_ σπίτι

#φρενάρουμε_τον_ιό

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...