Video: Έτσι γίνονται οι έλεγχοι από την αστυνομία για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Η ΕΛΑΣ δημοσιοποίησε πλάνα από τους ελέγχους σε πεζούς και οδηγούς κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου

  • -
  • -

Κατά την πρώτη ημέρα περιορισμού των μετακινήσεων των πολιτών στις απολύτως απαραίτητες, η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιεί σχετικούς ελέγχους στους κεντρικούς οδικούς άξονες αλλά και σε συνοικιακούς δρόμους.

Η ΕΛΑΣ δημοσιοποίησε video από ελέγχους που έγιναν επί της Λεωφόρου Μεσογείων, με αστυνομικούς να σταματούν τόσο πεζούς όσο και οδηγούς-αναβάτες.

Με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί από την ηγεσία του σώματος, ο αστυνομικός κρατάει απόσταση από τον πολίτη, χωρίς να έρχεται σε επαφή με το έγγραφο ή το κινητό, προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι έχουν ενημερώσει σχετικά με την μετακίνησή του.

Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία αναφέρει ότι μέχρι τώρα έχουν βεβαιωθεί ελάχιστες παραβάσεις. "Από αύριο οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν και σε περίπτωση που διαπιστώνεται παράβαση θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις".

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ; ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Όσον αφορά το πρόστιμο των 150 ευρώ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ υποστήριξε ότι κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου θα γίνονται παραινέσεις και συστάσεις, ενώ θα δίνονται σχετικές συμβουλές στους πολίτες. «Από αύριο, όμως, δεν θα υπάρχει επιείκεια σε αυτούς που δεν θα αναλαμβάνουν την ευθύνη που τους αναλογεί. Σε όσους δεν συμμορφώνονται θα επιβάλλονται κυρώσεις».

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΛΑΒΕΤΕ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ

#μένουμε_ σπίτι

#φρενάρουμε_τον_ιό


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κορονοϊός: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο οδηγός

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...