Ο κορονοϊός φέρνει τροχονόμο στο Internet

Προτεραιότητα στις εφαρμογές τηλε-εργασίας και σε παρόμοιες υπηρεσίες έναντι των εφαρμογών streaming

  • -
  • -
Ο κορονοϊός φέρνει τροχονόμο στο Internet
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κάτι μάλλον κακό είδαν να έρχεται οι ρυθμιστικές αρχές και οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες στην Ευρώπη, καθώς φαίνεται πως όσο μένουμε σπίτι “τραβάμε” Internet σαν να μην υπάρχει αύριο.

Έτσι λοιπόν, το BEREC, ο ευρωπαϊκός φορέας που συντονίζει όλες τις ρυθμιστικές αρχές της Ευρώπης, ανακοίνωσε πως επιτρέπει στις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες να εφαρμόσουν κατ’ εξαίρεση συστήματα διαχείρισης της κίνησης ώστε να αποφευχθούν συμπτώματα συμφόρησης στα δίκτυα.

Η βασική προϋπόθεση είναι οι εταιρείες να εξασφαλίζουν ισότιμη μεταχείριση σε ομοειδείς υπηρεσίες και αυτό σημαίνει κάτι πολύ απλό. Οι εταιρείες θα μπορούν για όσο διάστημα διαρκεί η περιπέτεια με τον κορονοϊό Covid-19 να εφαρμόζουν πρακτικές ιεράρχησης της κίνησης ανάλογα με τον τύπο της επικοινωνίας.

Για παράδειγμα, οι εφαρμογές τηλε-εργασίας και οι παρόμοιες υπηρεσίες θα μπορούν να έχουν προτεραιότητα έναντι των εφαρμογών streaming. Αυτό σε συνδυασμό με άλλες ενέργειες που βρίσκονται υπό συζήτηση, όπως η μετάδοση στο διαδίκτυο σε Standard Definition αντί του HD και του -λέμε τώρα- 4Κ, πιθανολογείται πως θα βελτιώσει την κατάσταση στις ψηφιακές λεωφόρους, κάποιες από τις οποίες φαίνεται να κινδυνεύουν με προβλήματα μποτιλιαρίσματος.

Η εισαγωγή του τροχονόμου στις διαδικτυακές υπηρεσίες δεν θα γίνει αύριο ή μεθαύριο, αλλά σίγουρα σύντομα. Πάντως ο πρόεδρος του BEREC Dan Sjöblom δήλωσε πως δεν υπάρχουν προβλήματα μέχρι στιγμής και πως οι πάροχοι δεν έχουν ακόμη δυσκολίες με τη διαχείριση του αυξημένου φόρτου.

Πάντως, ήδη Netflix και Υοutube συμφώνησαν να μειώσουν την ανάλυση σε όλες τις μεταδόσεις ροής στην ΕΕ, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του διαδικτύου.

πηγή: Deasy.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...