Κορονοϊός: Ουρές στα διόδια - Φεύγουν οι Αθηναίοι για την επαρχία; Μάλλον όχι (update)

Τα στοιχεία από τους σταθμούς διοδίων δε δείχνουν μαζική έξοδο. Δείτε το λόγο που υπήρξαν ουρές

  • -
  • -

Το πρωί της Παρασκευής στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν φήμες για ουρές οχημάτων στα διόδια και ειδικά στο σταθμό της Ελευσίνας, ένδειξη ότι αρκετοί Αθηναίοι «σπάνε» την καραντίνα και φεύγουν για τις εξοχικές τους κατοικίες.

Ποια είναι όμως η αλήθεια; Δείτε τα στοιχεία που μας έδωσαν οι υπεύθυνοι επικοινωνίας των εταιρειών που διαχειρίζονται τους δύο αυτοκινητοδρόμους:

Νέα Οδός (Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας)

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020 έως τις 12 το μεσημέρι

Το Σάββατο 21/3 μέχρι και τις 12 το μεσημέρι, οι διελεύσεις στις Αφίδνες προς την Λαμία ανήλθαν σε 4.664, έναντι 8.459 το προηγούμενο Σάββατο 14/3, όταν είχε ήδη αρχίσει η πτώση στην κυκλοφορία: Μείωση 44,86%.


Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Όλη την Παρασκευή 20/3, οι διελεύσεις από τις Αφίδνες προς την Λαμία ανήλθαν σε 17.010, έναντι 24.289 την προηγούμενη Παρασκευή, όταν είχε ήδη ξεκινήσει η πτώση στις διελεύσεις: Μείωση κατά 30%.

 

Ολυμπία Οδός (Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου)


Σάββατο 21 Μαρτίου 2020 έως νωρίς το μεσημέρι

Όσον αφορά την Ελευσίνα, όπου αρκετά μέσα ανέφεραν ουρές το πρωί της Παρασκευής, όπως μας ενημέρωσαν από την Ολυμπία Οδό η πτώση στις διελεύσεις έως το μεσημέρι του Σαββάτου σε σχέση το προηγούμενο Σάββατο ανέρχεται σε 48% και με ένα αντίστοιχο περσινό Σάββατο (όχι ακριβώς το ίδιο διότι υπήρχε η έξοδος για την 25η Μαρτίου) σε 57%.

Ανάλογο ποσοστό μείωσης διελεύσεων καταγράφηκε και καθόλη τη διάρκεια της Παρασκευής.

Γιατί λοιπόν κάποιοι είδαν ουρές;

Διότι πλέον λειτουργούν λίγα έως ελάχιστα ταμεία, ή σε ορισμένες περιπτώσεις μόνο οι λωρίδες με μηχανήματα αυτόματης πληρωμής. Στην Ολυμπία Οδό δεν υπάρχουν πλέον ταμίες, και η διέλευση γίνεται μόνο με e-pass, κέρματα ή ανέπαφη επαφή με κάρτα.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε, όσοι έχουν αναχωρήσει για την επαρχία, πρέπει να παραμείνουν εκεί και να μην έρχονται σε επαφή με τον τοπικό πληθυσμό. Κάλεσε τους υπόλοιπους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην ταξιδέψουν. Άφησε δε ανοικτό κάθε μέτρο, όπως αυτό της απαγόρευσης κυκλοφορίας. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...