#μένουμε_σπίτι: Car Movies - Vanishing Point

Αναζητήστε την και ως "Σαν Φρανσίσκο ώρα μηδέν"

  • -
  • -


Διανομή

1971

Σκηνοθεσία
Richard C. Sarafian

Πρωταγωνιστές
Barry Newman, Cleavon Little, Dean Jagger

Διάρκεια
99 λεπτά

Υπόθεση
Ο Kowalski, πρώην αστυνομικός, βάζει στοίχημα να οδηγήσει ένα λευκό Dodge Challenger από το Denver σε 15 ώρες στο San Francisco. Φορτώνοντας τον οργανισμό του με αμφεταμίνες, ακολουθεί ένα ταξίδι τρελής καταδίωξης, με μπόλικη δόση περιπέτειας. Το Vanishing Point  δεν είναι αυτό που θα λέγαμε μια εκπαιδευτική ταινία για σχολή οδηγών, αλλά περισσότερο ένα κινηματογραφικό μνημείο για το θρυλικό Dodge Challenger R / T του 1970.

Η ιστορία
Χθες σας λέγαμε για το Bullitt που είχε το απόλυτο κυνηγητό μέσα στην πόλη και τους λόγους του San Francisco. Σήμερα σειρά έχει το Vanishing Point που βγάζει τη δράση λίγο πιο έξω από τα στενά όρια της πόλης. Κυκλοφόρησε το 1971 και είναι μια απόλυτη ταινία δράσης με άγριες καταδιώξεις και «κόντρες», έχοντας πρωταγωνιστή μια Dodge Challenger.

Ο πρωταγωνιστής ο Barry Newman και ήρωας της ταινίας επιδίδεται σε μια τρελή κούρσα που τον βρίσκει να διασχίζει τρεις πολιτείες προκειμένου να βρει το πεπρωμένο του. Σύμμαχός του ένας ραδιοφωνικός παραγωγός που τον ενημερώνει σχετικά με τις κινήσεις της αστυνομίας, τις οποίες βρίσκει παρακολουθώντας τους ασυρμάτους.

Παρανομίες, αντικοινωνική συμπεριφορά και ταχύτητα στο φουλ, συνθέτουν σίγουρα μια ταινία που άφησε το στίγμα της στις περιπέτειες δράσης και κυνηγητού με αυτοκίνητα μιας άλλης εποχής.

Τι λέει το GOCAR
Δεν πρόκειται για μια εκπαιδευτική ταινία, για το πως πρέπει να οδηγείτε, αλλά για μια απόλυτη ταινία δράσης με υπόθεση που αντανακλά τις ανησυχίες της εποχής.

Δείτε το trailer

https://www.youtube.com/watch?v=0P2VCMT8vAw

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...