Η αστυνομία επιστρέφει πινακίδες και άδειες οδήγησης λόγω Κορονοϊού

Ποια είναι η προϋπόθεση και για ποιες παραβάσεις δεν ισχύει η απόφαση

  • -
  • -
Η αστυνομία επιστρέφει πινακίδες και άδειες οδήγησης λόγω Κορονοϊού
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Την επιστροφή πινακίδων καθώς και αδειών οδήγησης & κυκλοφορίας, ενόψει των προληπτικών μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού, αποφάσισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Είχε προηγηθεί ανάλογη απόφαση και από το Δήμο Αθηναίων.

Η επιστροφή γίνεται από την Τρίτη 17 Μαρτίου και αφορά στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί από τις αστυνομικές Αρχές μέχρι και τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020.

Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:

Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.

Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, φαρμάκων ή τοξικών ουσιών.

Οδήγηση στην Λωρίδα έκτακτης ανάγκης (Λ.Ε.Α.)

Παραβάσεις που αφορούν στην παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία και στη στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία (άρθρο 29 παρ. 1 εδ. β΄ του Ν. 4530/2018).

Επικίνδυνη οδήγηση, οδήγηση για επίδειξη ικανότητος, εντυπωσιασμό, ανταγωνισμό ή τέλεση αυτοσχεδίων αγώνων (αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών, μοτοποδηλάτων).

Προϋπόθεση για την επιστροφή των προαναφερόμενων στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.

Σημειώνεται ότι, η εκτέλεση αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες Αρχές, εφαρμόζεται κανονικά, καθώς δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω διαδικασία επιστροφής των στοιχείων.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κορονοϊός: 4 βήματα που θωρακίζουν το αυτοκίνητο μας

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...