Λιγότερα τα δρομολόγια σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Αυτό προβλέπει το έκτακτο πρόγραμμα λειτουργίας των ΜΜΜ, λόγω μειωμένης κίνησης επιβατών κατά 50%

  • -
  • -
Λιγότερα τα δρομολόγια σε λεωφορεία και τρόλεϊ
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η εξάπλωση του κορονοϊού έχει επιφέρει σημαντικά μειωμένη κίνηση των επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η οποία υπολογίζεται στο 50%. Με αυτό το δεδομένο αλλά και τις άδειες ειδικού σκοπού έχουν λάβει αρκετοί εργαζόμενοι οδηγοί, ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι από σήμερα Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 προχωρά στην εφαρμογή ειδικού προγράμματος δρομολογίων στα συγκοινωνιακά μέσα του Οργανισμού (λεωφορεία, τρόλεϊ).

Το επιβατικό κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται για το ημερήσιο ειδικό πρόγραμμα εκτέλεσης δρομολογίων για κάθε γραμμή:

από την εφαρμογή OASA Telemetics

από το πληροφοριακό κέντρο 11185.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΛΩΡΙΔΕΣ

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του οργανισμού, «για την αποφυγή εξάπλωσης του κορoνοϊού ο ΟΑΣΑ λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα, όπως η συστηματική απολύμανση συρμών και οχημάτων από εξειδικευμένα συνεργεία, η αναστολή της εφαρμογής του μέτρου της εισόδου από την μπροστινή πόρτα σε λεωφορεία και τρόλεϊ, η τοποθέτηση αντισηπτικών για τους εργαζομένους σε σταθμούς, εκδοτήρια, γραφεία και καμπίνες οδηγών και η προμήθεια 40.000 γαντιών για τους οδηγούς των λεωφορείων.

Παράλληλα, ο ΟΑΣΑ προτρέπει τους επιβάτες να ελαχιστοποιήσουν τις συναλλαγές με χαρτονομίσματα και κέρματα και να προτιμούν τη χρήση καρτών - πιστωτικών ή χρεωστικών - στα εκδοτήρια.

Επίσης, σε όλες τις οθόνες των αστικών συγκοινωνιών (σε σταθμούς μετρό, στάσεις τηλεματικής, συρμούς μετρό, κτλ) επαναλαμβάνονται συνεχώς ενημερωτικά μηνύματα που υπενθυμίζουν τις οδηγίες προστασίας και προσωπικής υγιεινής, που πρέπει όλοι να τηρούν ως μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...