Δες τις εκδόσεις και τους κινητήρες του Volkswagen T-Roc Cabriolet

Είναι το πρώτο ανοικτό μοντέλο στην κατηγορία των compact SUV και αναμένεται στην Ελλάδα μέχρι το καλοκαίρι

  • -
  • -

Η Volkswagen έχει τη δική της παράδοση στην κατηγορία των κάμπριο. Το 1949 ο Karmann είχε ξεκινήσει την παραγωγή της ανοικτής έκδοσης του Beetle, ενώ ακολούθησε το Karmann Ghia Cabriolet από το 1957 έως και το 1974. Φυσικά, όλοι θυμόμαστε αργότερα τα κάμπριο Golf, ενώ τα τελευταία χρόνια τη σκυτάλη είχε πάρει και πάλι το Beetle. Εν έτη 2020 η VW αποφασίζει να πρωτοτυπήσει παρουσιάζοντας το T-ROC σε έκδοση κάμπριο, όντας και το πρώτο ανοικτό compact SUV.

Όπως και η κλειστή εκδοχή βασίζεται στην MQB πλατφόρμα, προσφέροντας θέσεις για τέσσερις (2+2) στο εσωτερικό του, την ώρα που ο χώρος αποσκευών έχει περιοριστεί στα 280 λίτρα. Όπως το Beetle, έτσι και το ανοικτό T-ROC κάνει χρήση μαλακής οροφής που αποτελείται από τρία στρώματα. Ανοίγει και κλείνει με ηλεκτροϋδραυλικό μηχανισμό σε περίπου δέκα δευτερόλεπτα, ενώ είναι δυνατό η διαδικασία να πραγματοποιηθεί ακόμα και με ταχύτητα 30 χλμ./ώρα. Όταν το αυτοκίνητο είναι ανοικτό, η οροφή τοποθετείται σε σχήμα «Ζ» πίσω από τα καθίσματα. Όσον αφορά την παθητική ασφάλεια, το T-ROC Cabriolet διαθέτει σύστημα προστασίας με δύο πλαίσια να εκτείνονται πίσω τα προσκέφαλα μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Την ίδια ώρα, το αμάξωμα έχει δεχθεί μία σειρά από ειδικές ενισχύσεις για την ενίσχυση του πλαισίου, αντισταθμίζοντας την έλλειψη σταθερής οροφής.

Στον τομέα της ανάρτησης, έχει επιλεχθεί η λύση των γονάτων ΜακΦέρσον μπροστά και πολλαπλών συνδέσμων πίσω, διαθέτοντας μάλιστα διαφορετική ρύθμιση. Το ανοικτό γερμανικό SUV θα διατίθεται με δύο κινητήρες, γνωστούς σε όλους από την παρουσία τους σε πολλά μοντέλα της VW. Συγκεκριμένα, η πρώτη έκδοση θα διαθέτει τον 1.000άρι TSI με ισχύ 115 ίππους 200 Nm ροπής, ενώ η ισχυρότερη θα είναι αυτή με τον TSI των 1.500 cc και απόδοση 150 ίππων και 250 Nm ροπής. Αμφότερες οι κινητήριες μονάδες προσφέρονται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ το ισχυρότερο σύνολο μπορεί να συνδυαστεί και με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων. Το T-ROC Cabriolet διατίθεται προαιρετικά με ψηφιακό πίνακα οργάνων και σύστημα Infotainment τελευταίας γενιάς, το οποίο διαθέτει μια online μονάδα σύνδεσης με ολοκληρωμένη eSIM. Συνδέοντας το αυτοκίνητο με το περιβάλλον και τα smartphones των χρηστών, γίνονται διαθέσιμες νέες λειτουργίες και υπηρεσίες από τη σειρά We Connect και We Connect Plus. Τέλος, το T-ROC Cabriolet θα διατίθεται με δύο επίπεδα εξοπλισμού, και συγκεκριμένα τα «Style» και «R-Line».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗN ΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥ VW T-ROC R

Η Style είναι προσανατολισμένη στο design, ενώ η R-Line θα είναι διαθέσιμη μόνο με τον 1.5 TSI κινητήρα, υπερθεματίζοντας τα δυναμικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, διαθέτοντας σπορ ρυθμίσεις στην ανάρτηση, προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης και δυνατότητα επιλογής προγραμμάτων οδήγησης ως στάνταρ. Οι προφυλακτήρες είναι μοναδικοί για το μοντέλο R-Line και τα σπορ καθίσματα είναι καλυμμένα με ύφασμα και δερματίνη. Ο βασικός εξοπλισμός υποβοήθησης οδηγού και ασφάλειας και για τις δύο εκδόσεις περιλαμβάνει Front Assist με City Braking System και ανίχνευση πεζών, το σύστημα αυτόματης πέδησης μετά τη σύγκρουση και τη λειτουργία Lane Assist. Τόσο η Style όσο και η R-Line διαθέτουν ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, αλλά προαιρετικά διατίθενται τροχοί με διάμετρο 18 ή 19 ίντσες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...