Αυτό το Golf GTI Mk1 ποιος θα το πάρει;

Ένα VW Golf GTI πρώτης γενιάς σε μοναδική κατάσταση δημοπρατείται από τον οίκο «The Market»

  • -
  • -

Ο οίκος «The Market» δημοπρατεί ένα VW Golf GTI Mk1, το οποίο μοιάζει να έχει βγει από το μουσείο της γερμανικής εταιρείας. Το δεξιοτίμονο μαύρο GTI είναι ένα από τα μοντέλα που εισήχθησαν στη Μ. Βρετανία το 1979 και στο κοντέρ του έχει μόλις 27.000 χλμ. Με μόλις τρεις προηγούμενους κατόχους θεωρείται ένα από τα πλέον καλοσυντηρημένα και αυθεντικά GTI Mk1 παγκοσμίως! Αρχικά, ο πρώτος κάτοχος του, το αγόρασε Σεπτέμβριο του 1979 για 5.900 ευρώ και σήμερα η τιμή πώλησης του αναμένεται να κυμανθεί κάπου ανάμεσα στα 35.600 και 48.200 ευρώ.

«Πιθανότατα να πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία όσων επιθυμούν να αποκτήσουν ένα σχεδόν καινούργιο, χωρίς να έχει δεχθεί ανακατασκευή VW Golf GTI πρώτης γενιάς. Και μάλιστα, μία από τις πρώτες εκδόσεις, της πιο αγνής, από την οποία ουσιαστικά δημιουργήθηκε μία νέα κατηγορία αυτοκινήτων», δήλωσε ο διευθυντής του οίκου δημοπρασιών Tristan Judge.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο με πινακίδα κυκλοφορίας «ENT 847V» είναι πολύ γνωστό στους κύκλους των φανατικών της VW, αφού έχει πραγματοποιήσει δύο τηλεοπτικές εμφανίσεις! Συγκεκριμένα, εμφανίστηκε το 1995 στην εκπομπή του BBC «The Car’s The Star», αλλά και στο «Clarkson’s Car Years», με τον Jeremy Clarkson να ανακηρύσσει το Golf GTI Mk1 ως το αυτοκίνητο της δεκαετίας.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι πρόκειται για την έκδοση με το κιβώτιο των τεσσάρων σχέσεων, το οποίο ήταν διαθέσιμο μόλις για τρεις μήνες, αφού στη συνέχεια παρουσιάστηκε η έκδοση με το πεντάρι. Στοιχείο που το καθιστά ακόμα πιο σπάνιο…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...