Κορονοϊός: Δεν τίθεται προς το παρόν θέμα περιορισμού χρήσης των μέσων μεταφοράς

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κάλεσε πάντως όσους έχουν συμπτώματα ίωσης να μην χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ

  • -
  • -

Στις ενέργειες για την πρόληψη μετάδοσης του κορονοϊού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Ο Κώστας Καραμανλής ανέφερε ότι στο τέλος κάθε βάρδιας πραγματοποιούνται απολυμάνσεις σε οχήματα και συρμούς. «Παρακολουθούμε την κατάσταση με μεγάλη προσοχή. Είμαστε σε απόλυτη συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει περίπτωση περιορισμού σε λεωφορεία, μετρό κλπ, ο κ. Καραμανλής απάντησε: «Σε αυτή τη φάση όχι». Προσέθεσε όμως απευθυνόμενος στο επιβατικό κοινό: «Πρέπει να επικρατήσει η κοινή λογική. Εάν κάποιος νιώθει ότι έχει συμπτώματα μιας ίωσης, καλό είναι να μη χρησιμοποιήσει ούτε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως δε θα πήγαινε και σε ένα χώρο με συνωστισμό».

Σημείωσε ότι υπάρχουν διαδικασίες για να αντιμετωπιστεί ακόμη και το ενδεχόμενο για παράδειγμα να υπάρξει εργαζόμενος, που να έχει προσβληθεί από τον ιό, χωρίς να κλείσει το αμαξοστάσιο, τονίζοντας ότι υπάρχουν πρωτόκολλα και διαδικασίες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...