e:Technology από την Honda

Αυτές είναι οι νέες τεχνολογίες εξηλεκτρισμού και συνδεσιμότητας της ιαπωνικής εταιρείας

  • -
  • -

Μαζί με την πρεμιέρα του νέου Jazz και Jazz Crosstar η Honda παρουσιάζει και μια σειρά προϊόντων εξηλεκτρισμού και καινοτόμων συστημάτων διαχείρισης ενέργειας, που ονομάζει e:TECHNOLOGY.

Δίπλα στο νέο Jazz παρουσιάζεται και το αμιγώς ηλεκτρικό Honda e. Αυτά είναι τα πρώτα από τα έξι μοντέλα που περιλαμβάνονται στο νέο πλάνο εξηλεκτρισμού της Honda στην Ευρώπη μέχρι το 2020.

Το νέο Jazz αλλάζει πλεύση όσον αφορά την τεχνολογία του, αφού τώρα εφοδιάζεται με υβριδική τεχνολογία δύο ηλεκτροκινητήρων e:HEV ένα βενζινοκινητήρα 1.5L DOHC i-VTEC, μία μπαταρία ιόντων λιθίου και ένα πρωτοποριακό κιβώτιο. Παράλληλα, διατηρεί τον χρηστικό του χαρακτήρα, με την εξαιρετικά ευρύχωρη καμπίνα.

Επιπλέον, διαθέτει διαισθητική τεχνολογία infotainment που προσφέρει πλήρη συνδεσιμότητα στους επιβάτες. Ένα ακόμα απόκτημα του νέου μοντέλου είναι ο ψηφιακός βοηθός Honda Personal Assistant. Πρόκειται για ένα έξυπνο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (AI) που είδαμε για πρώτη φορά στο Honda e.

Το Jazz Crosstar είναι μια πιο lifestyle εκδοχή του μοντέλου, με στοιχεία SUV. Η νέα, σε σχέση με το απλό Jazz, υπόσταση του Crosstar υπογραμμίζεται από την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, τις ράγες οροφής, τις αδιάβροχες επενδύσεις, τα προστατευτικά του αμαξώματος, τις νέας σχεδίασης ζάντες και τη διαφορετική μάσκα.

Τα υβριδικά συστήματα κίνησης e:HEV θα είναι διαθέσιμα τόσο στο Jazz, όσο και στο CR-V Hybrid. Η Honda επίσης, κάνει προσιτές τις διαισθητικές (AI) και προηγμένες τεχνολογίες συνδεσιμότητας στο ευρύ κοινό. Το Honda Personal Assistant, που λειτουργεί με φωνητικές εντολές, προσφέρεται και στα δύο μοντέλα, ενώ και υπηρεσίες που διατίθενται μέσω της εφαρμογής My Honda+ για smartphone περιλαμβάνεται στάνταρ και στα δύο μοντέλα.

Τέλος, η Honda παρουσιάζει επίσης τις δικές της προτάσεις για φόρτιση EV και διαχείριση ενέργειας. Το Honda Power Charger αποτελεί ένα παράδειγμα υποδομής αστικής φόρτισης από τους ειδικούς της ubitricity. Ολοκληρώνοντας τη γκάμα λύσεων φόρτισης, το Honda Power Manager Prototype δίνει μία πρώτη γεύση της μελλοντικής τεχνολογίας “vehicle-to-grid” (σύνδεση οχήματος-δικτύου ηλεκτρισμού).

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...