O Pininfarina γιορτάζει τα 90 του χρόνια με τη Battista

Με αφορμή τον εορτασμό των 90 ετών, ο οίκος Pininfarina θα παρουσιάσει στο σαλόνι της Γενεύης μία ειδική και περιορισμένη παραγωγής έκδοση της Battista

  • -
  • -

Στο σαλόνι της Γενεύης η Automobili Pininfarina θα παρουσιάσει μία ειδική έκδοση της Battista, με την οποία και θα γιορτάζει τα 90 της χρόνια από την ίδρυση του θρυλικού οίκου. Μόλις πέντε αντίτυπα από τη συγκεκριμένη ξεχωριστή κατασκευή θα παραχθούν και ουσιαστικά θα διαφοροποιούνται από το χρωματισμό του αμαξώματος, αλλά και τα νέα αεροδυναμικά βοηθήματα. Σύντομα, οι πρώτες Pininfarina Battista αναμένεται να βγουν από τη γραμμή παραγωγής του ιταλικού εργοστασίου και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να την οδηγήσουν πριν το καλοκαίρι. Αυτή την περίοδο, ο πρώην πιλότος της Formula 1 Nick Heidfeld έχει αναλάβει ρόλο εξελικτή και ουσιαστικά πραγματοποιεί τις τελευταίες δοκιμές σε πίστα.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Pinnfarina, η Battista θα είναι το ισχυρότερο αυτοκίνητο παραγωγής, με τους ηλεκτροκινητήρες που διαθέτει σε κάθε τροχό να προσφέρουν συνδυαστικά ισχύ της τάξεως των 1.900 ίππων και των 2.300 Nm ροπής! Οι επιδόσεις της είναι καταιγιστικές, αφού για το 0-100 χρειάζονται λιγότερα από 2 δευτερόλεπτα, ενώ για το 0-300 κάτω από 12 δλ.! Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η Battista έχει αρκετά κοινά σημεία με το Rimac_C Two, με τον διευθύνων σύμβουλο της Automobili Pininfarina Michael Perschke, να έχει διαφορετική άποψη. «Δεν θα έλεγα ότι είναι όπως στην περίπτωση του Audi R8 και της Lamborghini Huracan, οι οποίες έχουν ακριβώς τα ίδια μηχανικά μέρη. Εμείς έχουμε δανειστεί το 40 με 50%.»

Η Pininfarina σχεδιάζει να κατασκευάσει 150 Battista, μοιράζοντας τις πωλήσεις ανάμεσα σε Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τον υπόλοιπο κόσμο. Ο Perschke δεν έκρυψε ότι το ενδιαφέρον στις ΗΠΑ είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από ότι στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Battista είναι το πρώτο μοντέλο που θα παρουσιάσει η Pininfarina Automobili από την εποχή που έχει περάσει στα χέρια της Mahindra. Το πλάνο του ιταλικού περιλαμβάνει τρία ακόμα ηλεκτρικά μοντέλα στο μέλλον, εκ των οποίων τα δύο θα ανήκουν στην κατηγορία των Crossover. Στόχος του Perschke είναι μέσα στην επόμενη 5αετία η Pininfarina Automobili να πουλάει 8 με 10 χιλιάδες αυτοκίνητα το χρόνο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...