Audi E-Tron με σπορ χαρακτήρα!

Η Audi παρουσίασε δύο εκδόσεις των αμιγώς ηλεκτρικών E-Tron και E-Tron Sportback με απόδοση 503 ίππων!

  • -
  • -

Η ισχύς και η ροπή των ηλεκτροκινητήρων εντυπωσιάζει τόσο σε επίπεδο αριθμών, όσο και αίσθησης. Η Audi ακολουθώντας πιστά το πλάνο της στην διεύρυνση της γκάμας των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της, παρουσίασε ένα νέο σύνολο με θηριώδη ισχύ, το οποίο και θα διατίθεται στο γνωστό μας E-Tron, αλλά και στο κουπέ αμάξωμα του E-Tron Sportback. Με απόδοση 503 ίππων και 973(!) Nm ροπής για οκτώ δευτερόλεπτα στο «Boost Mode», εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς τη διαφορά σε σχέση με τους 408 ίππους της απλής έκδοσης στο ανάλογο πρόγραμμα. Σημειώστε, ότι η ισχύς του E-Tron S χωρίς τη χρήση του συστήματος ώθησης, αγγίζει τα 410 άλογα, ενώ η ροπή είναι… περιορισμένη στα 808 Nm.

Η επιπλέον ισχύς στην έκδοση «S» προκύπτει από την παρουσία ενός επιπλέον ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, κάτι που μεταφράζεται σε παρουσία τριών συνολικά! Οι δύο ηλεκτροκινητήρες στον πίσω άξονα υπό κανονικές συνθήκες δίνουν κίνηση στο E-tron S. Αυτός που βρίσκεται στο εμπρός μέρος τίθεται σε λειτουργία μόνο αν το οι πίσω τροχοί χάσουν πρόσφυση ή αν το επιλέξει ο οδηγός. Στο πρόγραμμα «S» και με όλους τους ηλεκτροκινητήρες σε λειτουργία, το E-Tron S μπορεί και επιτυγχάνει το 0-100 σε 4,5 δλ., την ώρα που η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 χλμ./ώρα. Η Audi δεν αναφέρει τιμές αυτονομίας, αλλά η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι αντίστοιχη με αυτή της βασικής έκδοσης. Κάτι που σημαίνει ότι η χωρητικότητα της μπαταρίας ιόντων λιθίου είναι 95 kWh.  

Όσον αφορά την ανάρτηση, το E-Tron S διαθέτει την ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση της Audi, η οποία και μπορεί να μεταβάλλει την απόσταση από το έδαφος έως και 76mm ανάλογα με το πρόγραμμα που θα επιλέξει ο οδηγός. Σχεδιαστικά, η όποια διαφοροποίηση του νέου E-Tron S εντοπίζεται στον νέο εμπρός προφυλακτήρα, αλλά και τον διαχύτη στο πίσω μέρος. Οι θόλοι του αμαξώματος στην έκδοση Sportback είναι διευρυμένοι κατά 23mm, ενώ θα διατίθεται με ζάντες αλουμινίου από 20 έως και 22 ίντσες. Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι περιορισμένες και εντοπίζονται στα λογότυπα «S» που συναντάμε σε διάφορα σημεία της καμπίνας, όπως το τιμόνι και τα καθίσματα. Το κόστος της σπορ έκδοσης του E-Tron δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά αν κρίνουμε από την πολιτική της Audi, σίγουρα θα είναι αυξημένο σε σχέση με τις «μικρότερες» εκδόσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...