Οι Verstappen και Albon στο τιμόνι της Aston Martin Valkyrie (video)

Οι πιλότοι της Red Bull F1, Max Verstappen και Alex Albon, πήραν μία γεύση στην πίστα του Silverstone από το hypercar της Aston Martin, την εντυπωσιακή Valkyrie

  • -
  • -

Η εξέλιξη της Aston Martin Valkyrie βρίσκεται στο απόγειο της, με τη βρετανική εταιρεία να σχεδιάζει να παραδώσει τα πρώτα αυτοκίνητα στους τυχερούς κατόχους τους στο δεύτερο μισό της χρονιάς. H Aston Martin έχει κατασκευάσει τρία πρωτότυπα εξέλιξης, τα οποία και συγκεντρώθηκαν στην πίστα του Silverstone. Πίσω από το τιμόνι τους βρέθηκαν οι πιλότοι της Red Bull F1, Max Verstappen και Alex Albon, όπως και ο δοκιμαστής της βρετανικής εταιρείας Chris Goodwin. Μαζί τους την ίδια ευκαιρία είχαν και οι οδηγοί της Aston Martin στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής Darren Turner και Alex Lynn. Όλοι οι παραπάνω οδήγησαν τη Valkyrie στο Silverstone συμβάλλοντας στην εξέλιξη του βρετανικού hypercar.

Κάθε ένα από τα τρία πρωτότυπα εξέλιξης (συνολικά θα κατασκευαστούν οκτώ) θα υποστούν μία σειρά από δοκιμές, με στόχο να εξασφαλιστούν οι κορυφαίες επιδόσεις που επιθυμούν οι τεχνικοί της Aston Martin και της Red Bull. Θυμίζουμε, ότι η ομάδα της F1 έχει συμβάλλει στη σχεδίαση και εξέλιξη της Valkyrie. Η παρουσία των Verstappen και Albon πίσω από το τιμόνι του βρετανικού hypercar αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αποκομίσουν οι τεχνικοί της εταιρείας σημαντικές πληροφορίες αλλά και feedback για τη συμπεριφορά και τις αντιδράσεις της Valkyrie.

Ο δοκιμαστής της Aston Martin, o Chris Goodwin, είπε χαρακτηριστικά: «Η συγκεκριμένη σειρά δοκιμών αποτέλεσε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την ιστορία της Aston Martin Valkyrie. Είναι ιδιαίτερο το γεγονός ότι σήμερα έχουμε τρία αυτοκίνητα και αυτή τη στιγμή λειτουργούν άψογα. Μας επιτρέπει να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερα τα υψηλά στάνταρ που έχουμε θέσει. Ο Max και ο Alex έκαναν πολύ θετικά σχόλια για την κατεύθυνση που έχουμε ακολουθήσει και τα βασικά στοιχεία που απαιτούνται για ένα πραγματικό hypercar είναι εδώ! Η δεύτερη γνώμη που πήραμε από τους οδηγούς της Red Bull δεν σημαίνει ότι σταματάμε εδώ, αλλά μας δίνει έναυσμα για τη συνέχεια.»

Ο Verstappen από την πλευρά του, δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του: «Πέρσι ήμουν εδώ στο Silverstone και είδα τη Valkyrie να κάνει τους πρώτους της γύρους. Βέβαια, είναι πολύ καλύτερα σήμερα που βρίσκομαι πίσω από το τιμόνι της. Και το γεγονός ότι ήμουν ένας από τους πρώτους που οδήγησαν αυτό το μοναδικό αυτοκίνητο, το κάνει ακόμα πιο συναρπαστικό. Η εμπειρία ήταν απίστευτη. Φυσικά, ακόμα βρίσκεται στην φάση της εξέλιξης, αλλά εύκολα μπορείς να αντιληφθείς την ταχύτητα, και το πόσο διαφορετικό είναι σε σχέση με ένα οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο. Το επίπεδο της πρόσφυσης είναι εξωπραγματικό. Πραγματικά, το απόλαυσα!»

Ο Alex Albon δεν είχε απλά την ευκαιρία να οδηγήσει το μοναδικό hypercar, αλλά και να το δει για πρώτη φορά από κοντά: «Είναι συναρπαστική η ευκαιρία που μου δόθηκε για να οδηγήσω τη Valkyrie. Δεν σας κρύβω ότι το πρώτο πράγμα που μου έκανε τεράστια εντύπωση είναι η εικόνα της. Είναι απίστευτη! Βέβαια, η αίσθηση που σου προσφέρει πίσω από το τιμόνι της είναι αντίστοιχη με αυτή ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου. Φυσικά, ακόμα βρίσκεται στη φάση της εξέλιξης, αλλά ήδη είναι εξαιρετικό. Είναι ελαφρύ, άμεσο, ενώ δείχνει εξαιρετικά ισορροπημένο στις στροφές. Σίγουρα, δεν έχει αντίστοιχη πρόσφυση με ένα μονοθέσιο της F1, αλλά οι αντιδράσεις της είναι πολύ πιο κοντά σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο. Είναι πραγματικά ξεχωριστή και σίγουρα θα ήθελα μία!»

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...