Η Maserati στη νέα εποχή!

Σημαντικές αλλαγές αναμένονται στη γκάμα της Maserati, προσφέροντας υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα

  • -
  • -

Η Maserati ετοιμάζεται να γυρίσει σελίδα ακολουθώντας την φυσιολογική τάση της εποχής που προτάσσει φιλικές προς το περιβάλλον κατασκευές. Η αρχή θα γίνει μέσα στη χρονιά που διανύουμε με την παρουσίαση της υβριδικής Ghibli. Το πολυτελές σεντάν, που θα έχει απέναντι του την BMW 530e, θα είναι plug-in και θα προσφέρει μικρή αυτονομία μετακίνησης με αποκλειστική χρήση του ηλεκτροκινητήρα, διαθέτοντας παράλληλα και πολύ χαμηλές εκπομπές ρύπων. Παράλληλα, θα προσφέρεται με το αναβαθμισμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης (Level 2), ενώ στο άμεσο μέλλον αναμένεται να παρουσιαστεί και η νεότερη γενιά (Level 3). Η Ghibli θα κάνει την αρχή για να πάρουν στη συνέχεια τη σκυτάλη οι Granturismo και Grancabrio που θα παρουσιαστούν το 2021. Αμφότερες θα προσφέρεται με βενζινοκινητήρες, αλλά θα υφίσταται και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, με το συγκεκριμένο σύνολο να πραγματοποιεί ήδη δοκιμές εξέλιξης στο δρόμο.

Σημειώστε, ότι μετά τη συμφωνία επένδυσης με το Group FCA της τάξεως των 5 δις ευρώ, η Maserati θα αναβαθμίσει σημαντικά τη γραμμή παραγωγής της, με δεδομένο ότι όλα της τα μοντέλα θα κατασκευάζονται στην Ιταλία. H Alfieri, το supercar που σχεδιάζει η Maserati, θα παράγεται στη Modena και αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2020, με την πρώτη εκδοχή να διαθέτει αποκλειστικά ηλεκτροκινητήρα. Αργότερα, θα προσφέρεται και σε υβριδική έκδοση.

Όμως, η Maserati δεν σταματάει εδώ! Το 2021 η ιταλική φίρμα θα παρουσιάσει ακόμα ένα SUV, το οποίο θα είναι μία κατηγορία κάτω από τη Levante. Μάλιστα, στην ιταλική εταιρεία θεωρούν ότι το συγκεκριμένο μοντέλο θα είναι πολύ σημαντικό, αφού θα προσφέρει πρωτοποριακή τεχνολογία. Την ίδια χρονιά θα λανσαριστεί και η ανοικτή έκδοση της Alfieri, ενώ το 2023 αναμένεται να παρουσιαστούν η νέα Levante και η σεντάν Quattroporte.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...